ATRAKTIVNA DAJANA PAUNOVIĆ POSTAJE POLITIČARKA! Otkrila koja će biti njena ULOGA, a dotakla se i svojih UZORA!
Foto: printscreen

NEOČEKIVANO!

ATRAKTIVNA DAJANA PAUNOVIĆ POSTAJE POLITIČARKA! Otkrila koja će biti njena ULOGA, a dotakla se i svojih UZORA!

Svakom poslu pristupala je odgovorno i profesionalno

Objavljeno:

Jedno od najatraktivnijih TV lica u Srbiji, Dajana Paunović otisnula se i u političke vode. Iako smo već navikli da je gledamo u ulozi moderatora na skupovima Srpske napredne stranke, ovoga puta popularna voditelja obavljaće vrlo značajnu ulogu u Srbiji.

Otkud Dajana Paunović u politici?

“Moj ulazak u politiku bio je logičan korak i posledica svega onoga što sam radila i za šta sam se zalagala prethodnih godina. S jedne strane, voditeljski posao usko je skopčan sa politikom, ali i celokupni moj svetonazor i moja uverenja uvek su bili uz moj narod, moju državu Srbiju i društvo u kome živim. Takođe, kao samosvesna i samostalna žena, mislim da svojim iskustvom i znanjem prilično mogu da doprinesem na polju rodne ravnopravnosti i afirmacije položaja žena i drugih ugroženih grupa u društvu”, započinje priču lepa voditeljka za štampano izdanje lista Objektiv.

Tesno ćete sarađivati sa Irenom Vujović, šta očekujete od te saradnje?

“S obzirom na to da Irenu veoma dobro poznajem, slobodno mogu da kažem da je pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića ona najzaslužnija osoba za afirmaciju ženskog pitanja i za brojne pomake koji su na tom polju napravljeni u našoj zemlji. Da vas podsetim, Srbija je danas zemlja koja ima ženu na čelu vlade, na čelu Narodne banke, polovinu vlade čine žene, imamo zakon koji pripadnicama lepšeg pola garantuje najmanje 40% mesta u Parlamentu, to nemaju čak ni mnogo naprednije zemlje od Srbije. Ponosni na dosadašnja dostignuća, mi prepoznajemo i nove prostore za unapređenje i afirmaciju jednakosti žena u društvu i velika mi je čast što ću u realizaciji tih ciljeva u narednom periodu tesno sarađivati sa Irenom Vujović.”

Dajana Paunović
foto: Instagramscreen

Koji će Vaši konkretni zadaci biti?

“S obzirom na to da su žene u sferi visoke politike dobile adekvatan položaj i brigu društva, sada će nam biti zadatak da to isto postignemo i na nekim nižim nivoima. Nedopustiva je praksa da za iste radne pozicije žene budu manje plaćene od muškaraca, baš kao što je nedopustivo da žene trpe bilo koju vrstu podređenosti u porodičnim, emotivnim i bilo kojim drugim socijalnim odnosima. Kroz afirmativne projekte, izmene zakonske regulative i prisustvo u javnosti, mislim da možemo mnogo toga da uradimo na rešavanju ovih dubinskih društvenih problema.”

Da li nakon ove funkcije imate ambicija i za nešto više u politici?

“S obzirom na to da ja politiku ne posmatram kroz privilegije i kao priliku za sticanje slave i bogatstva, već kao veliku odgovornost i danonoćni rad praćen velikim ličnim odricanjima, ja kao odgovorna osoba mogu da kažem da ću uvek biti tu da prihvatim svoj teret odgovornosti za naše javne poslove, ali i da -naglasim da bih lično više volela da me ta čaša žuči ipak mimoiđe. To nikako ne znači da ja neću biti tu prisutna i da neću dati sve od sebe da poboljšavamo stvari u našem društvu, a da li će to dovesti čak i do toga da obavljam i neku javnu političku funkciju, to zavisi od mnogo faktora. Ja imam običaj da kažem da od onoga što vam je suđeno ne možete i ne treba da bežite, a da li je to moja misija koju mi je sudbina namenila, videćemo u godinama i decenijama koje su pred nama.”

Šta je najteže, pesma, novinarstvo ili politika?

“Kada odgovorno i profesionalno pristupate svom poslu, a ja ne umem drugačije, svaki je posao na svoj način težak. Ali kada nešto postignete i vidite pozitivne rezultate, to pričinjava zadovoljstvo koje se sa malo čime može uporediti. Ako bih baš morala da biram između pevačkog, voditeljskog ili političkog poziva, svakako da je najveći teret odgovornosti u politici zato što od dešavanja u toj oblasti zavise sudbine i životi miliona ljudi, što je odgovornost koju nije lako nositi na svojim leđima.”

Koja žena sa političke scene Vam je uzor i zašto?

“Evita Peron i Margaret Tačer na međunarodnoj, a na domaćoj Irena Vujović i Ana Brnabić.”

(Espeso.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.