TUGA VELIKA, POZNATI MUZIČAR PREMINUO OD KORONE U 53. GODINI! Svi se opraštaju od ZORANA!
Foto: Profimedia

TUga

TUGA VELIKA, POZNATI MUZIČAR PREMINUO OD KORONE U 53. GODINI! Svi se opraštaju od ZORANA!

Njegovo telo nije uspelo da se bori protiv bolesti

Objavljeno: 11:22h

Umro je Zoran Džorlev, jedan od najboljih makedonskih violinista, vokalni izvođač i profesor. Prema rečima njegove rodbine, Džorlev se već neko vreme lečio od korone ali, na žalost, njegovo telo nije uspelo da se bori protiv bolesti.

Vest o njegovoj smrti proširila se društvenim mrežama, gde su prijatelji počeli da se opraštaju od legende, a potvrdio ga je i njegov nećak Ognen Zdravkovski

Dzorlev je rođen u Strumici 10. januara 1967. godine, gde je proveo detinjstvo, živeći u ulici Pere Tošev blizu bioskopa, zajedno sa bratom Ristom (Ledom) i sestrom Sofce. Dete je Naska i Grozde Jorlevi, a otac mu je poznati kompozitor narodne muzike i dirigent.

Violinu je počeo da svira 1977. godine, pošto mu je prethodno određeno da svira klavir u muzičkoj školi, jer „nije imao predispozicije za violinu“. 1989. diplomirao je violinu na Fakultetu muzičke umetnosti. Poznat je po aranžmanima i izvedbama makedonskih narodnih i zabavnih kompozicija, aranžmanima za film, džez, etno temama. Radio je kao profesor violine, a bio je i direktor DMBUC-a Ilija Nikolovski-Luj u Skoplju. U januaru 2011. godine postavljen je za direktora narodnog ansambla igre i pesme „Tanec“, gde je ostao do avgusta 2017. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tocka.com.mk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media