JEZIVA ŽIVOTNA PRIČA JUGOSLOVENSKE GLUMICE! Očuh joj je bio montrum, nije mogla da ima dece...
Foto: youtubescreen

POTRESNO

JEZIVA ŽIVOTNA PRIČA JUGOSLOVENSKE GLUMICE! Očuh joj je bio montrum, nije mogla da ima dece...

U najboljim godinama puno sam radila i rano se razvela. Kad sam zatrudnela, izgubila sam bebu s pet meseci. Posle više nisam mogla da rađam - otkrila je ona.

Objavljeno: 19:01h

Jugoslovenska glumica i operska diva Mirjana Bohanec Vidović imala je veoma teško detinjstvo. Ona danas ima 77 godina, ali i danas pamti koliko je propatila u životu.

Operska diva odrastala je samo s majkom. Otac joj je nestao 1945. godine. Radio je u saobraćajnoj službi i kad je vlast tražila da se svi koji su radili u državnoj službi jave, on se javio.

Mirjana Bohanec
foto: youtubescreen

Velika je to bol, koja mi se provlači kroz ceo život. Ne znam gde je umro, niti gde mu je grob. Mama je bila domaćica pa je prodavala naše stare stvari, radila nešto povremeno, jedno vreme bila je i čistačica, a tako smo i dobili stan. Udala se za tatinog prijatelja, mislila je da, ako uzmem njegovo prezime, neću biti obeležena, da će mi se ukazati bolja budućnost. Očuh je bio loš prema meni, odrezao bi jednu krišku hleba i to je bilo to što sam mogla da pojedem. Rastali su se posle nekoliko godina braka - priča ona tužnu sudbinu.

Srednju muzičku školu Mirjana je upisala jer je na prijamnom slagala da ima 16 godina, a bilo joj je tek 15. Prve pevačke uspehe nizala je već kao srednjoškolka. Iako je nastupala po svim pozornicama sveta, publici je ipak najdraža kao Ana Šafranek iz filma "Ko peva zlo ne misli". Jednom se udala, a potom i razvela posle samo godinu dana braka. U tom braku, kaže, nije bila srećna.

Drugog supruga, u kojeg se zaljubila na prvi pogled, upoznala je na hodniku jednog pozorišta. On je išao sa prijateljima u kafić, a ona je razgovarala sa drugom.

- Videla sam te divne, plave oči, plavu kosu. Bio mi je predivan, kao da je iz snova izronio. Gledali smo se, on je prošao i drugi dan upitao službenicu u operi da ga upozna sa mnom - kaže.

Obožavao ju je od prvog susreta, bio joj podrška i kad ju je Franjo Tuđman pozvao i ponudio joj da uđe u diplomatiju. Mirjana je bila savetnik za kulturu u Beču, generalni konzul u Hamburgu, ambasador i pomoćnica ministra spoljnih poslova. Nakon toga sa suprugom je uživala u miru.

U srećnom braku bili su donedavno. Ivo je umro pre osam meseci, a Mirjana je ostala neutešna. Najviše u životu žali što s njim nije mogla da ima decu.

U najboljim godinama puno sam radila i rano se razvela. Kad sam zatrudnela, izgubila sam bebu s pet meseci. Posle više nisam mogla da rađam - otkrila je ona.

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.