Narodnjaci, sve im je u šaci! Sevdah, mamurluk i mercedesi doneli im milione, a i rokenrol je tad umro!
Foto: Print Screen Youtube

bio je to dan D

Narodnjaci, sve im je u šaci! Sevdah, mamurluk i mercedesi doneli im milione, a i rokenrol je tad umro!

Tekst koji je objavljen davne 1986. godine otkriva kad je šund i kič ušao u naše domove i očigledno tu i ostao
Objavljeno:

Čuli ste sigurno za Lepu Brenu za koju se zna da je harala tokom 80-ih godina, ali da li ste ikada čuli za Rifata Tepića?

Momak je bio jak, nabijen, mišiće je dobio u rudnicima SR Nemačke. Pevao je s vremena na vreme, za prijatelje. Jednog dana odlučio je da sa svima podeli svoj talenat, snimio LP i za nepunih godinu dana prodao ga u 80.000 primeraka???

Izgleda da u trenutku kada su narodnjaci počeli da dobijaju krila, niko nije bio tu da razmisli o kvalitetu i ukusu. Bitna je bila samo zarada.

Narodnjaci su u to vreme uglavnom bili ljudi sa sela koji su preko noći uspevali u velikim gradovima zahvaljujući migraciji stanovništva. ne samo da su to dokazali pločama, nego su se sve više razbacivali lovom.

Treba imati i u vidu da je 80-ih godina bilo mnogo jeftinije ulagati u narodnjake, snimanje je koštalo otprilike oko 40 starih miliona, a zabavnjaci su bili duplo skuplji. Da ne zaboravimo da se narodnjaci nisu libili da odu u Nemačku da pevaju po lokalima i tako zarade hiljade maraka, a zabavnjaci? Nije im padalo na pamet.

foto: Printskrin/Youtube/Lepa Brena Official Channel
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.