NAKON PRIZNANJA O POREKLU, LEPOTICA SRPSKIH KORENA PROŽIVLJAVA PRAVI PAKAO! U sve se umešali POLITIČARI I POLICIJA
Foto: youtubescreen

šok!

NAKON PRIZNANJA O POREKLU, LEPOTICA SRPSKIH KORENA PROŽIVLJAVA PRAVI PAKAO! U sve se umešali POLITIČARI I POLICIJA

Prva pratilja na izboru za Mis Francuske bila je mlada April Benajum, a ova lepotica dok su joj stavljali lentu, nije ni slutila da će se laskava titula pretvoriti u pakao.

Objavljeno:

Naime, April je u subotu tokom finalne večeri otkrila svoje pravo poreklo - rekla je da joj je majka "srpsko-hrvatskih korena", dok njen otac ima izraelske i italijanske krvi.

Ubrzo su otpočele surove uvrede na njen račun - društvene mreže u Francuskoj bile su preplavljene negativnim antisemitskim komentarima i napadima na ovu 21-godišnjakinju.

"Hitler je zaboravio na tebe", "Ne glasajte za Jevreje", bili su neki od najgorih komentara koje je dobila, ali i samo jedni u nizu sličnih. Situacija je do te mere eskalirala, da se oglasio čak i francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin.

"Šokiran sam agresivnim antisemitističkim uvredama", rekao je i dodao da je angažovao čak i policiju.

"Ovo nije bilo takmičanje u antisemitizmu. Potpuno podržavam April Benajum koja je postala meta komentara mržnje samo zbog svog porekla", istakla je zamenica ministra unutrašnjih poslova Marlen Šijapa.

Benajum je rekla da je komentari nisu pogodili, ali da je tužno biti svedok takvog ponašanja u 2020. godini, a akcentovala je i da će tužiti sve koji su se uključili u virutelni napad na nju. U Francuskoj je uvreda koja sadrži antisemitski karakter kažnjiva, a kazna može biti i do godinu dana zatvora i 45. 000 evra.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.