TOTALNO UNIŠTENA! Popularna dizajnerka izgubila pravo NA SVOJE IME, a tek da čujete šta joj je još ODUZETO!
Foto: instagramscreen

AUU!

TOTALNO UNIŠTENA! Popularna dizajnerka izgubila pravo NA SVOJE IME, a tek da čujete šta joj je još ODUZETO!

Popularna dizajnerka venčanica Hailei Paige najavila je da više ne može da koristi sopstveno ime, koje je ujedno i naziv njenog modnog brenda, u bilo kojim poslovnim aktivnostima, pa čak ni da ga izgovara naglas, zbog privremene sudske zabrane matične kompanije JLM Couture.

Objavljeno:

Dizajnerka, koja se legalno preziva Gutman, kaže da je takođe izgubila pristup svom @misshaileipaige Instagram nalogu, koji prati više od milion ljudi. Upozorila je obožavaoce da, iako se profil i dalje postavlja, ona više ne stoji iza njega.

„Rastužena sam i shrvana, ali želela sam da vam kažem da više ne objavljujem na tom profilu dok se ne reši sudsko pitanje“, otkrila je u video zapisu na svom drugom Instagram profilu.

Prošle nedelje, JLM Couture tužio je dizajnera za kršenje ugovora pred saveznim sudom u Njujorku. Glavna zamerka kompanije je Instagram profil @misshaileipaige, za koji JLM tvrdi da je vlasnik i ima pravo da na njemu posluje kako smatra prikladnim.

@misshayleypaige
foto: instagramscreen

Protiv dizajnerke je takođe podneta privremena zabrana približavanja radi korišćenja njenog imena ili njenih profila na društvenim mrežama, što je sudija odobrio. Kompanija optužuje dizajnerku da je „otela“ profil sa više od milion pratilaca, dok ona tvrdi da je to njen privatni profil.

Problemi su počeli u novembru, kada pregovori o ugovoru između dizajnera i JLM Couture nisu uspeli. Kompanija je za Nev Iork Post rekla da se ne mogu složiti oko toga "koliku bi slobodu Hailei trebalo da ima u promovisanju svojih nepovezanih filijala na veb lokaciji JLM".

"Nakon što je Hailei prestala objavljivati JLM sadržaj i lišila kompaniju pristupa nalogu, predali smo stvar sudu. Nakon pažljivog saslušanja obe strane, sudija nam je odobrio privremenu zabranu (TRO). Poštujemo odluku sudije da JLM treba da ima privremenu kontrolu nad na veb lokaciji kompanije, proces je bio pošten i nepristrasan “, tvrde oni.

Kompanija je u žalbi navela da prema prvobitnom ugovoru koji je dizajner potpisala 2011. godine, ona poseduje pravo na svoje ime, sve derivate svog imena i sve dizajne. To se, navodi se, odnosi i na bilo koji nalog na društvenim mrežama koji nosi njeno ime.

Kompanija takođe tvrdi da je njihov marketinški tim pomogao da njen profil na Instagramu bude tako uspešan.

Dizajner je svojim pratiocima na Instagramu rekla da je potpisala početni ugovor sa JLM Couture kada je imala samo 25 godina. „Bio sam nov u industriji i naivan“, kaže on. Takođe je rekla da nije imala advokata koji bi pregledao ugovor.

„Ako vam neko kaže da vam nije potreban advokat za pregled sporazuma ili ugovora, pronađite advokata“, rekla je pratnji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.