SVI SU MISLILI DA SILVANA ŽIVI KAO U BAJCI, A ONA JE JEZIVE TAJNE PONELA U GROB! Sada je sve OTKRIVENO!
Foto: Print Screen Youtube

ŠOK

SVI SU MISLILI DA SILVANA ŽIVI KAO U BAJCI, A ONA JE JEZIVE TAJNE PONELA U GROB! Sada je sve OTKRIVENO!

Niko, međutim, nije znao da je svekrva nije prihvatala zato što je muslimanka, da joj otac nikad nije oprostio što se udala za Srbina, da je bila pred razvodom s Radmilom, koji je promenio bravu na vratima njenog još neotplaćenog stana… Bile su to tajne koje je ponela sa sobom u grob

Objavljeno: 22:24h

Čuvena “Kraljica sevdalinki“, kako su je mediji prozvali, rođena je u Doboju, pod imenom Zilha Barjaktarević, kasnije poznatija kao Silvana Armenulić. Bila je treće od desetero dece Mehmeda i Hajrije. Njena želja da postane pevačica u početku je otpisana kao neozbiljna. Zilha je, međutim, bila tvrdoglava i uspela je u svojoj nameri.

Sa nepunih šesnaest, pobegla je kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama. Umetničko ime Silvana uzela je po tada popularnoj glumici Silvani Mangano. Mnogo godina kasnije, kad je postala velika zvezda, priznala će koliko joj je u to vreme bilo teško.

Silvana Armenulić
foto: Printscreen Youtube

– Upravo u kafanama leži zametak moga hroničnog straha od budućnosti. Jer, kad muzika ugasne, kad čaše prestanu zvečati a raspjevani gosti odu svojim kućama, ja ostajem potpuno sama, pitajući se postoji li za mene sutra – izjavila je ona.

Silvana je bila potpuno samouverena na sceni i opčinila je mnoge na teritoriji koja se protezala od Vardara pa do Triglava. Kad bi baršunastim glasom zapevala “Rane moje”, “Da sam ptica”, “Kraj potoka”, “Moj dilbere”, “Ciganine sviraj” ili “Sama sam”, publika je kao u transu pevala s njom, a njen veliki hit “Šta će mi život bez tebe, dragi” jugoslavenske su redovno pevale novopečenim muževima na venčanjima. Bila je ikona stila i nikad nije dopuštala drugima da je šminkaju ili joj prave frizuru. Ljudi su upijali svaki detalj iz njenog života, koji se doimao poput bajke. Znali su sve o njenom venčanju za tenisera Radmila Armenulića, o haljinama koje je kupovala ćerkici Gordani, o ludoj vožnji u raskošnim automobilima…

Niko, međutim, nije znao da je svekrva nije prihvatala zato što je muslimanka, da joj otac nikad nije oprostio što se udala za Srbina, da je bila pred razvodom s Radmilom, koji je promenio bravu na vratima njenog još neotplaćenog stana… Bile su to tajne koje je ponela sa sobom u grob.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.