TITOV KOLAČ BIO JE NAJSTROŽIJA TAJNA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Desert za kojim je ludeo,OBJAVLJEN RECEPT!
Foto: Printscreen

interesantno!

TITOV KOLAČ BIO JE NAJSTROŽIJA TAJNA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Desert za kojim je ludeo,OBJAVLJEN RECEPT!

Tito je bio izbirljiv kada su deserti u pitanju , ali ovome nije mogao odoleti! Jednostavan je za izradu a božanstevnog ukusa.

Objavljeno: 09:59h

Uživat će vam sva čula:

Sastojci: Biskvit: 4 zumanca 200 gr. sećera 5 kašika hladne kafe 100 gr.mlevenih orasa 5 kašika brašna 3 kašike ulja 1 prašak za pecivo šlag od 5 belanaca

foto: Profimedia

Fill 1: 400 ml. mleka 5 kašika brašna 2 zumanca Fill 2: 230 gr. putera 10 kašika sećera 100 gr. istopljene kuhinjske čokolade 1 vanilin sećer(ili vanila ekstrakt)

foto: Printscreen

Priprema:

Odvojite belance od zumanaca. U belance dodajte 100gr. sećera i izmiksajte sa mikserom. U zumanjce dodajte takode 100 gr. sećera i miksajte.Nakon toga dodajte 5 kašika hladne kafe,100 gr.orasa,5 kašika brašna,3 kašike ulja,1 prašak za pecivo i smešu od belanaca. Stavite peći u zagrejanu pećnicu 200 C 20-25 min. Fill:U 400 ml. mleka dodajte 5 kašika brašna i 2 zumanca i kuvajte uz neprestano mešanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ nova-x-info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.