BATA JE SLUČAJNO DOBIO NADIMAK PO KOJEM GA MNOGI PAMTE! Evo kako je nastao, priča je neverovatna!
Foto: Printscreen Youtube

SLUČAJNI NADIMAK

BATA JE SLUČAJNO DOBIO NADIMAK PO KOJEM GA MNOGI PAMTE! Evo kako je nastao, priča je neverovatna!

Iako mnogi ovaj glumčev nadimak pripisuju njegovoj sestri, koja ga je zvala bato, iza njega se krije još jedna zanimljiva priča

Objavljeno:

Uz ime Velimira Živojinovića uvek je neodvojivo stajao i nadimak Bata, kako u najavnim i odjavnim špicama filmova i serija, tako i u privatnom životu.

Iako mnogi ovaj glumčev nadimak pripisuju njegovoj sestri, koja ga je zvala "bato", iza njega se krije još jedna zanimljiva priča.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Bata je imao dve starije sestre, Nadu i Caleta. Cale je bila mala kada se otac rodio i ona je prva, još kao devojčica, počela da mu tepa "bato". Kada je upisao srednju glumačku školu u Nišu, susreo se sa direktorom, pesnikom i jednim od naših najvećih šekspirologa, njegovim imenjakom Velimirom Živojinovićem - počeo je priču za "Hit Informer" Batin sin Miljko Živojinović.

Već na početku školske godine, paketi koje su njih dvojica dobijali su često završavali kod onog "pogrešnog" Velimira. Bata bi tako dobijao knjige na engleskom jeziku, a direktor škole kajmak i sir iz Koraćice. Direktor ga je pozvao jednog dana da to razreše i pitao ga: "Mali, je l' ti imaš neki nadimak?" - nastavio je priču uz osmeh glumčev sin.

- On mu je potvrdno odgovorio. "Odlično, od danas ćeš ti biti Bata Živojinović, a ja ću se potpisivati svojim pseudonimom Masuka".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/HitInformer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.