BOLEST MU JE IZMENILA LIČNI OPIS, ALI MNOGI ĆE GA PAMITITI PO OVOJ ULOZI! Bio je neustrašiv u filmu Boj na Kosovu!
Tihomir Arsić, Foto: Printscreen youtube

PAMTIĆEMO GA

BOLEST MU JE IZMENILA LIČNI OPIS, ALI MNOGI ĆE GA PAMITITI PO OVOJ ULOZI! Bio je neustrašiv u filmu Boj na Kosovu!

Tiha će biti upamćen po mnogobrojnim, što pozorišnim, što filmskim ulogama

Objavljeno:

Poznati srpski glumac, Tihomir Arsić, preminuo je u 64. godini, nakon duge borbe protiv raka pankreasa.

Tiha će biti upamćen po mnogobrojnim, što pozorišnim, što filmskim ulogama.

Od 1984. godine bio je član Narodnog pozorišta, gde je igrao predstave "Romeo i Julija", "Rat i mir", "Koštana", "Crveni šal", itd. Dobitnik je dve velike nagrade "Raša Plaović" koja se dodeljuje glumcu za najbolje ostvarenje u svim beogradskim pozorištima, kao i "Zlatni vitez". Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.

foto: Printscreen/Tanjug

Godine1975. se prvi put pojavljuje na velikom platnu i to u filmu "Sinovi", dok je značajnu popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima je igrao jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma "Dečko koji obećava" do 1989. i "Boja na Kosovu", Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.

Devedesetih godina Arsić se prvi put povukao iz sveta glume. Snimio je nekoliko filmova: "Solunci govore", "Devojka s lampom", "Udri jače manijače", "Pokondirena tikva", te seriju "Teatar u Srba". Okušao se i kao producent u filmu "Uslovna sloboda" iz 2006. Ponovo je bio producent, ovog puta u seriji "Šesto čulo". Međutim, zbog nesporazuma, serija je ugašena nakon šest epizoda. Kasnije je tumačio načelnika u filmu "Ma nije on takav" iz 2011, kao i vladiku Nikolaja Velimirovića u "Stojte galije carske".

foto: Printscreen youtube

Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi Barona u drugoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca". Tokom 2018. glumio je u seriji "Šifra Despot", te filmove "Zaspanka za vojnike" i "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije".

Tika je isticao svoj patriotizam, a najčešće je maestralnost svog talenta pokazivao u filmovima patirotske tematike. Arsićev fizički izgled izmenila je opaka bolest, a u znak sećanja na preminulog umetnika izdvojili smo scene gde njegova lepota dolazila do punog izražaja u filmu "Boj na Kosovu", u kom je tumačio srpskog junaka Lazara Musića, koji je život izgubio za nebesku Srbiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.