CRNI OBLAK SE NADVIO NAD SRBIJOM! Preminuo glumac Tihomir Arsić, a OVO je njegov POSLEDNJI INTERVJU!
Foto: printscreen

POTRESNO

CRNI OBLAK SE NADVIO NAD SRBIJOM! Preminuo glumac Tihomir Arsić, a OVO je njegov POSLEDNJI INTERVJU!

SRPSKI glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je danas u 64. godini posle duge i teške bolesti.

Objavljeno:

Tihomir Arsić je dve godine bolovao od raka pankreasa.

Arsić je u ispovesti ispričao kako odbija da postavi pitanje zašto se baš njemu dogodio rak pankreasa, i govorio o sudbini ali i koroni koja je odložila kontrole, koje su možda mogle da ga spasu.

"U maju prošle godine, dok sam se pripremao za opskurnu ulogu čoveka koji umire od raka, slučajno sam saznao da bolujem i sam. Pet meseci sam se pripremao za taj lik, prvi put u životu išao u teretanu i trenirao boks, a malo pre početka snimanja, koje je trebalo da traje dva i po meseca i bude veoma zahtevno, otišao sam na detaljnije preglede. Uradio sam skenere i magnet, mada nisam imao nikakve tegobe, i saznao da imam kancer na glavi pankreasa," rekao je on.

Dvoumio se da li da snimi film pa ode na operaciju, ili da odustane od uloge i posveti se zdravlju.

"Rešio sam da ne odlažem lečenje i operisan sam u roku od pet dana. Bio sam u bunilu posle operacije, supruga Jelena bila je pored mene i kaže da sam najpre rekao - ništa od filma. Nažalost, film nisam snimio ali jeste jedan drugi sjajan glumac. Što se operacije tiče, bila je uspešna, imam izglede za potpuno izlečenje. Prevencije radi, određeno mi je 12 hemioterapija, teških ali sam ih odlično podnosio," rekao je on.

Na kontrolu je trebalo da ode u februaru, ali zbog korone, stigao je tek u maju.

"Šestog maja otišao sam na kontrolu, i dva dana kasnije saznao da imam metastaze na obe strane jetre. Sada krećem sa trećom turom hemioterapije. Duboko sam svestan činjenice da je ova bolest neizlečiva, ali i toga da život može da se produži. Odlučio sam da se borim, imam za šta i za koga da nastavim, za porodicu i prijatelje i možda šansu da se vratim u profesiju," rekao je on.

foto: Printscreen youtube

"Možda je moja jetra uvežbana da podnosi svašta. Dobio sam i povišen šećer, gubio sam na težini misleći da je od hemioterapija, sa više od 100 kilograma spao sam na 69, dajem sebi insulin svakog dana," rekao je on.

Sa suprugom Jelenom dobio je kćerku Veru (19) i sina Arsenija (16), dok iz braka sa pevačicom Biljom Krstić ima kćerke Milicu (34) i Lenku (27).

"Imam potrebu da pričam s njima, supruzi nije lako, inače sa mnom nije lako, a kamoli sad. Mi se svađamo kao da sam zdrav, želim da živim normalno, i kada bi nas neko čuo kako se svađamo, pomislio bi da ću živeti 101 godinu," ispričao je tada on.

"Bolest nije sramota, nije gubitnički biti bolestan, gubitnički je predati se, a ja to neću da radim. Ne pitam se zašto se ovo meni desilo, a mora da postoji neki razlog. Ukoliko su dugovi od pre, neka, bolje ja nego moja deca," rekao je on.

Podsetimo, Arsić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac prepoznatljiv po ulogama u filmovima „Dečko koji obećava“, „Veliki transport“, „Igmanski marš“, „Pejzaži u magli“ i drugima, dok ga je televizijska publika nedavno gledala u ulozi fudbalskog menadžera Barona u popularnoj seriji „Ubice mog oca“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Glorija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.