OVO JE NAJVIŠA SRPSKA SELEBRITI "MAFIJA"! Policija i tužilaštva češće imaju posla na ESTRADI ZBOG NJIH! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

AU!

OVO JE NAJVIŠA SRPSKA SELEBRITI "MAFIJA"! Policija i tužilaštva češće imaju posla na ESTRADI ZBOG NJIH! (FOTO)

Srpsku estradu sve češće potresaju skandali zbog kojih domaći VIP-ovde neretko završe na sudu zbog raznoraznih prestupa. Svedoci smo u poslednjih pola godine nekolicine krivičnih dela čiji su vinovnici estradne ličnosti. No, krenimo redom...

Objavljeno:

Reper Stefan Đurić Rasta uhapšen je juče zbog posedovanja narkotika, a u poslednjih nekoliko meseci ovo hapšenje je samo jedan u nizu slučajeva kada su se poznati našli s druge strane zakona. Stefan Đurić Rasta uhapšen je juče po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pošto je kod njega pronađena veća količina skanka, a sa njim je uhapšena još jedna osoba kod koje je pronađen kokain.

foto: Printscreen/Youtube

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati i da će oni u nedelju biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo, a terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Samo dan ranije, prašinu je podigla starleta i nekadašnja učesnica "Zadruge" Ana Korać.

Ana je na svom Instagram profilu objavila je poziv za učešće u igri na sreću koju je sama organizovala, za šta je zaprećena kazna i do dve godine zatvora. Shvativši da je "zakoračila" u krivično delo, Koraćeva je objavu odmah obrisala, ali su brojni skrinšotovi objave nastavili da kruže društvenim mrežama.

- U ovoj igri učestvovaće 5.000 ljudi od kojih je samo jedan dobitnik ovog automobila! Ukoliko želite da ovaj auto bude vaš za 2.000 dinara, sve što treba da uradite je da uplatite 2000 dinara na broj +38161... Profil će vas zapratiti čim legne uplata. Svih 5.000 učesnika, njihova imena biće stavljena na papirić i ubačena u veliku kuglu, pisanje imena i izvlačenje biće uživo u lajvu - napisala je Ana Korać na svom profilu i objasnila da je iznos za učesnike iz inostranstva 17 evra, kao i da ona i njena porodica neće učestvovati u igri.

Beogradski advokat Nebojša Perović objasnio je na koji način je Koraćeva prekršila zakon, koje su posledice koje bi mogla da snosi i koja institucija je dužna da u ovom trenutku odreaguje.

foto: instagramscreen

- Krivičnim zakonikom predviđeno je kao krivično delo ukoliko bilo koje lice bez odobrenja nadležnog organa priređuje odnosno organizuje igre na sreću, nezavisno od toga na koji način i putem kojih sredstava organizuje samu igru na sreću. Ukoliko je u konkretnom slučaju Koraćeva bez odobrenja nadležnog organa organizovala igru na sreću, izvršila je krivično delo za koje je zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do dve godine. Ukoliko je bilo koji iznos novca do sada uplaćen, taj novac, a i predmeti putem kojih je priređena igra na sreću, oduzeće se - objasnio je Perović.

Dečku demolirala kola

Pre dve nedelje, pevačica Ljupka Stević demolirala je dva automobila u vlasništvu generala policije Dragiše Simića, nakon što je, kako tvrdi, saznala da ju je varao. Protiv Ljupke Stević podnete su dve prekršajne prijave, a određena joj je i zabrana prilaska Simiću.

foto: Print Screen Youtube

- Ovaj slučaj je policijski rešen, policijski službenici su uzeli izjave od oštećenog Dragiše Simića i od Ljubinke Stević koja je načinila ovo delo. U tom smislu, nadležni tužilac je kvalifikovao krivično delo koje se goni po privatnoj tužbi. Da li će Dragiša Simić nju tužiti ili ne, to je njihova stvar. A što se tiče njenog postupanja koje je izazvalo uznemirenje građana, s obzirom na to da je to oštećenje učinjeno na javnom mestu, protiv nje su podnete dve prekršajne prijave, prva je zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, a druga prekršajna prijava se odnosi na Zakon o prebivalištu i boravištu, nešto oko lične karte. I naravno, kako to nalažu procedure u policijskom postupanju, od oba učesnika je privremeno oduzeto oružje da ne bi došlo do eskalacije potencijalnog sukoba. Njoj je izrečena mera zabrane prilaska oštećenom i strankama je onemogućena buduća komunikacija i pristup. I u tom smislu je to policijski završeno - rekao je nedavno direktor policije Vladimir Rebić gostujući u jednoj emisiji.

Ljupka Stević i Dragiša Simić bili su, prema tvrdnjama pevačice, u vezi deset godina.

Ojadila bankomate

Romana Panić uhapšena je u Australiji zbog krađe novca sa bankomata, a saučesnik u ovom krivičnom delu bio je njen dečko Filip Mrkajić.

foto: Aleksandra Čolić

Sud u Brizbejnu je 27. juna izdao saopštenje u kojem je pisalo da su Romana Panić i Filip Mrkajić uhapšeni zbog pljačkanja bankomata u tom gradu. Policija je prethodno pribavila sve dokaze, snimke s video-kamera, izjave svedoka, prepiske iz telefona pevačice i njenog partnera, tako da je Romani i Filipu ostalo samo da priznaju krivično delo, što su oni i učinili, pravdajući se da su ostali bez novca u Australiji, gde su došli pre pandemije korona virusa.

U zatvoru je Romana bila do 1. avgusta, nakon čega je smeštana u centar za migrante, a u Beograd je deportovana 10. avgusta. Prilikom pretresa stana koji su Romana i Filip koristili u Brizbejnu, policajci su pronašli čitavu mehanizaciju koju je krimi-par koristio za pljačku bankomata - uređaj za “skiming”, kartice za skladištenje podataka na kojima su snimci klijenata na bankomatima, lične bankarske podatke za klijente i alat za instaliranje uređaja. Pronađeni su i snimci zabeleženi s kamere postavljene na jednom bankomatu, ali i 23.500 australijskih dolara.

Kokainske orgije

Starleta Tijana Ajfon je u maju ove godine uhapšena u akciji "Kristal", kada je na kokainskim orgijama u Bijeljini zatečeno 36 osoba. Osumnjičeni se terete za zloupotrebu opojnih droga, neovlašćeno posedovanje oružja i prostituciju, a Tijana Ajfon je krajem juna puštena iz pritvora da se brani sa slobode.

foto: TIJANA MAKSIMOVIC AJFON / INSTAGRAM

U tužilaštvu u Bosni i Hercegovini nije odala nijedno ime političara, biznismena niti mafijaša s kojima je bila intimna, tvrdio je tada njen advokat Miloš Stevanović iz Bijeljine.

- Tijana je samo kratko rekla da je došla na žurku na koju je bila pozvana i da se ne bavi prostitucijom! Ona se do daljeg brani ćutanjem. U pravnom smislu nije iznela nikakvu odbranu, a detalje će izneti kada bude podignuta optužnica, za nekoliko meseci. Tijanin telefon niko nije otključavao, tako da niko nema razloga da strahuje. Njen mobilni marke "ajfon" je isključen i ima šifru za otključavanje. On je u tužilaštvu i neće biti otključavan - rekao je tada advokat Stevanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.