NEIZDRŽIVA OPERACIJA TRAJALA PAR SATI! Blogerka GODINAMA nije mogla da ZATRUDNI, a onda je SAZNALA da IMA PROBLEM
Foto: instagramscreen

bolno!

NEIZDRŽIVA OPERACIJA TRAJALA PAR SATI! Blogerka GODINAMA nije mogla da ZATRUDNI, a onda je SAZNALA da IMA PROBLEM

Blogerka i influenserka Hana Hadžiavdagić Tabaković (36) je u Banja Luci operisala cistu na jajniku tačnije, polipe na materici.

Objavljeno:

Kaže da je operacija umesto sat vremena trajala tri sata.

- Kod nas je sramota pričati o ženskom reproduktivnom zdravlju i sramota je pričati koliko se žena bori da dobije decu, idu na veštačke oplodnje... Koliko zapravo muškaraca ne može imati decu, pa je to još i veća tabu tema nego ženski problemi. Mi kao narod, kao celina, kao Balkan, moramo razbiti predrasude, moramo početi gledati napred. Mlađe generacije koje dolaze će imati više problema s reproduktivnim zdravljem zbog načina života, zbog vazduha koji udišemo, zbog virusa koji nas okružuju, zbog hrane koju jedemo i zbog nezdravog života generalno - rekla je blogerka.

- Imala sam cistu na jajniku, imala sam polipe na materici, ništa toliko ozbiljno, ali nešto što je mene sprečavalo da ostanem u drugom stanju. Nisam znala, jer nisam bila dobro pregledana, nisam bila na pravom ultrazvuku. Masa žena tako pokušava ostati trudna, a ne zna u čemu je problem. A ovo su mali zahvati koji menjaju život iz temelja - dodala je.

U bolnici je do subote, a potom ide u Zagreb.

- Sad se nadam bebi uskoro. Tarik i ja smo pokušavali godinama dobiti bebu, a nismo znali u čemu je problem dok nisam malo dublje počela kopati... Nadam se da će uskoro biti beba - poručila je Hana čiji je suprug Tarik Tabaković.

Na Instagramu se javila iz bolnice.

- Hvala Vam na stotinama, hiljadama poruka koje iz minute u minutu pristižu iz svih krajeva sveta. Hvala Vam na poklonima, cveću, čokoladama koje ste poslali, ali i na telefonskim pozivima... Hvala svima koji su pitali kako sam...hvala na pitanju bolje sam, oporavljam se iako su dve teže operacije iza mene. Hvala celom timu bolnice na stručnosti, profesionalnosti, ljubaznosti, organizaciji - napisala je, a potom zaključila:

- Iskreno, nisam mogla niti zamisliti da će biti zaista ovako ugodno i lepo iskustvo - operacija! Ali zaista je tako. Drago mi je što sam javno digla glas o ženskom reproduktivnom zdravlju, to nije tabu tema, to nije nikakva sramota nego hrabrost miliona žena koje se bore sa samo jednim ciljem...istim ciljem. Radujem se da u skorijoj budućnosti ispod krova ove bolnice začujem najdraži plač, dečji plač.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.