OVO SU PRVE ZVEZDE GRANDA, BILO JE TO PRE 16 GODINA: Pogledajte šta oni danas rade i KAKO IZGLEDAJU! (VIDEO)
Foto: Damir Dervišagić, Tamara Trajković, Dragana Udovičić, Printscreen

PRVI U SVEMU

OVO SU PRVE ZVEZDE GRANDA, BILO JE TO PRE 16 GODINA: Pogledajte šta oni danas rade i KAKO IZGLEDAJU! (VIDEO)

Neverovatno kako vreme leti...

Objavljeno: 16:28h

Zvezde Granda je srpsko muzičko takmičenje koje se emituje od 2004. godine na televiziji Pink, a od 2014. godine na televiziji Prva. Prva sezona takmičenja Zvezde Granda se održala tokom 2004. godine. Finale je održano u Beogradu na Tašmajdanu. Finalisti prve sezone bili su: Branislav Mojićević, Stevan Anđelković, Tanja Savić, Darko Filipović, Nemanja Nikolić i Slavica Ćukteraš.

Branislav „Bane“ Mojićević rođen je 20. avgusta 1986. godine u Kraljevu. U trećoj godini Gimnazije je otišao na audiciju Zvezde Granda, prošao je, a na kraju i pobedio na takmičenju.

foto: Instagramscreen, youtubescreen

Kao pobednik snimio je svoj prvi album za Grand Produkciju 2005. godine. Drugi album objavio je 2008. godine. Učestvovao je na prva četiri Grand festivala, kao i na polufinalnoj večeri Beovizije 2007, gde je sa Tanjom Savić izvodio pesmu Simpatija. Pobednik je druge sezone emisije Tvoje lice zvuči poznato. Oženio se 2013. godine sa dugogodišnjom devojkom Milicom, ali se razveo 2020. godine. Razvod mu je kako i sam kaže "najveći životni poraz". Ima sina i ćerku i dalje se bavi muzikom.

Stevan Anđelković je rođen 8. februara 1988. godine. Stekao je značaj kao drugoplasirani u prvoj sezoni Zvezde Granda.

foto: youtubescreen, Ana Paunković

Posle pauze, predstavio se srpskoj publici igrajući ulogu Perkana u ponovnom objavljivanju srpskog filma Dom za vešanje 2010. godine. Anđelković, rođen u Vučju, pokazao je interesovanje za muziku veoma rano, tako da je u ranoj mladosti počeo da uči da svira klavir i harmoniku. Stekavši da igra na poluprofesionalnom nivou u beogradskoj muzičkoj školi, sa 16 godina, učestvovao je u prvoj sezoni Zvezde Granda, gde je osvojio drugo mesto, skupljajući popularnost širom Srbije. Godine 2010. nastupio je kao Perkan u izvedbi kultnog srpskog filma Emira Kusturice, Dom za vešanje. Anđelković živi u Beogradu i blizak je prijatelj sa Milicom Todorović. Oženio se devojkom Natašom 2013. godine.

Tanja Savić je srpska pevačica rođena 20. marta 1985. godine u Radincu, naselju koje pripada gradu Smederevu. Sa 8 godina je nastupila na festivalu „Prvi glas Vojvodine“ sa pesmom „Ječam žela“ i osvojila je prvo mesto.

foto: youtubescreen, instagramscreen

Upisala je Trgovačku školu, ali je shvatila da to ne spada u domen njenih interesovanja. Iako se niko u porodici nije bavio muzikom, pružili su joj podršku pa je Tanja počela da nastupa sa bendom „Kalipso“. Javnosti je postala poznata 2004. godine kada je učestvovala u prvoj sezoni muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Osvojila je treće mesto i mogućnost da snimi album što je bila odskočna daska za njenu karijeru koja je krenula uzlaznom putanjom. Zbog obaveza je napustila bend i dalje je nastavila sama. Udala se, preselila u Australiju i dobila dva sina. Vratila se u Srbiju 2013. godine jer nije bila srećna preko, pa se sad bori za starateljstvo jer joj je decu muž, kako ona navodi, nasilno odveo u Australiju.

Darko Filipović srpski je pop-folk pevač koji je postao poznat 2000-ih nakon što je ušao u finale takmičenja Zvezde Granda (godine 2004).

foto: youtubescreen, instagramscreen

Rođen je 21. februara 1981. godine u Leskovcu na jugu Srbije. Ovde je živeo do 2003. godine, kada se preselio u Beograd. Pre nego što se takmičio u Zvezdama Granda, pevao je u srpskim noćnim klubovima na vodi (splavovi). Nakon uspeha u regionalnom takmičenju Grandove zvezde, postao je mnogo poznatiji i slavan u zemljama bivše Jugoslavije. Osvojio je četvrto mesto. Najpoznatija pesma mu je debi singl Ona, ona. Dugo nije izbacio nijedan hit, ali kažu da pevač odlično zarađuje od stare slave i ove pesme. Trenutno snima za Grand. Pre 9 godina je oženio Jasminu i sa njom ima ćerku.

Nemanja Nikolić je srpski turbo-folk pevač koji se proslavio učešćem u prvoj sezoni Zvezda Granda.

foto: youtubescreen

Rođen je 23. avgusta 1984. godine u Doljevcu u Nišavskom okrugu. Završio je srednju Medicinsku školu, a pevanjem je počeo da se bavi kada je imao deset godina. 2004. godine je učestvovao u muzičkom šou Zvezde Granda i došao je do finala gde je osvojio peto mesto. Finalisti zajedno su otpevali pesmu „Blizina“ sa pokojnim pevačem Šabanom Bajramovićem. Trebali su da je izvedu na Beoviziji 2006. godine, ali su, zbog lošeg zdravstvenog stanja pevača, odustali. 2014. godine su zajedno nastupili u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“ gde su kolegi Banetu Mojićeviću pomogli u imitaciji tinejdžerske zvezde Džastina Bibera. Oženio se 2008. godine devojkom Slađanom i imaju dvoje dece. 2015. godine je dva puta ulazio u rijaliti „Parovi“. Prvi put je na sebe skrenuo pažnju pričama da je zlostavljao pse i mačke zbog čega su mnoga društva za zaštitu životinja tražila da bude izbačen i uhapšen. Drugi put kada je ušao je fizički nasrnuo na jednog od učesnika, Brendona. Spekuliše se da je u vilu ušao kako bi zaradio novac da vrati dugove koje je napravio zbog kocke i alkohola.

Slavica Ćukteraš rođena je 28. januara 1985. godine u Šabcu. Sa nekadašnjim fudbalskim golmanom Vladom Avramovim i ćerkom Viktorijom živi u Beogradu.

foto: youtubescreen

Slavica je od detinjstva pokazivala sklonost ka muzici. Sa četiri godine je počela da svira violinu, a potom završila nižu muzičku školu, odsek klarinet. U srednjoj muzičkoj školi je pohađala teoriju, a šira javnost ju je upoznala 2004. godine kao jednu od učesnica muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Osvojivši šesto mesto dobila je mogućnost da snimi pesmu. Singl „Život mi oduzmi“ koji je objavljen 2004. godine publika je vrlo dobro prihvatila. Ona se tajno venčala na Maldivima polovinom 2014. godine, a već sledeće se sa suprugom preselila u Japan, gde je on branio mrežu Fudbalskog kluba Tokio. U Srbiju se vratila pred početak muzičkog šoa „Tvoje lice zvuči poznato“, ali je nakon par nedelja objavila da napušta emisiju jer je u drugom stanju. I dalje se bavi muzikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.