OVA SCENA ĆE OSTATI UPAMĆENA ZA SVA VREMENA! Kultna scena Mustafe Nadarevića iz filma "Otac na službenom putu"
Mustafa Nadarević, Foto: Printscreen youtube

KULTNA SCENA

OVA SCENA ĆE OSTATI UPAMĆENA ZA SVA VREMENA! Kultna scena Mustafe Nadarevića iz filma "Otac na službenom putu"

Nakon njegovog izlaska iz zatvora, suočava sa Mehmedom i njegovom suprugom, odnosno svojom sestrom Senom

Objavljeno:

Najčuveniji deo Nadarevićeve uloge jeste scena venčanja na samom kraju filma, kada se Zijah, nakon njegovog izlaska iz zatvora, suočava sa Mehmedom i njegovom suprugom, odnosno svojom sestrom Senom.

foto: Printscreen youtube

Musatafa Nadarević poznati BIH glumac preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini. Nadarević je iza sebe ostavio desetine vrhunskih uloga, a jedna od onih najupečatljivijih je ona Zijaha Zije Zulfikarpašića koji je režirao Emir Kusturica, dok je scenario za njega napisao Abdulah Sidran.Otac na službenom putu priča je o dečaku kroz čiju se svest i osećanja prelamaju burne 1950-e.

Vreme u kojem živi nije naklonjeno ni njemu ni njegovom ocu Mehmedom, zaposlenom u Ministarstvu rada. Splet intriga odvodi oca u zatvor. On je jedan od ondašnjih uhapšenih čija krivica nikad nije utvrđena. Odlazi u zatvor pod optužbom za staljinizam, a za tu je nesreću kriv ujak, ljubomoran na njegovu ljubavnicu.

foto: Printscreen

Najčuveniji deo Nadarevićeve uloge jeste scena venčanja na samom kraju filma, kada se Zijah, nakon njegovog izlaska iz zatvora, suočava s Mehmedom i njegovom suprugom, odnosno svojom sestrom Senom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.