DA LI JE OVO KONAČNO, ZORAN JE UBIO JELENU? Bizaran detalj iz momenta ubistva BACA NOVO SVETLO, šok u istrazi
Foto: Emilija Jovanović

novi dokazi!

DA LI JE OVO KONAČNO, ZORAN JE UBIO JELENU? Bizaran detalj iz momenta ubistva BACA NOVO SVETLO, šok u istrazi

Na osnovu analize baznih stanica i telefona, stručnjak Dragoljub Vasiljević ustanovio da je susret Jelene i Zorana bio neizbežan u trenutku njenog ubistva 2. aprila 2016. oko 17 sati

Objavljeno: 20:34h

Zoran Marjanović (41) bio je blizu svoje supruge Jelene u trenutku kad je ona ubijena, 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, kazao je juče u Višem sudu u Beogradu veštak za telekomunikacije Dragoljub Vasiljević!

foto: Novosti/Katarina Mihajlović

On je u nastavku suđenja Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge, kazao i da je Zoranov mobilni telefon u vreme zločina bio "nevidljiv" za bazne stanice mobilne telefonije, i to punih 26 minuta, od 16.38 do 17.04.

Pet uzastopnih poziva

Veštak je, naime, precizirao pred sudom da je susret Zorana i Jelene kobnog dana bio neizbežan oko 17 sati. - Pretpostavljam da je Marjanovićev telefon namerno isključen, mada je mogao da bude i u režimu letenja. Jelenin telefon zadnji put je registrovan u 16.56 u istoj baznoj stanici u kojoj je Zoranov telefon registrovan u 17.04. Na osnovu toga sam zaključio da je njihov susret u tom intervalu bio neizbežan - rekao je veštak Vasiljević.

Odgovarajući na pitanja tužioca i advokata, Vasiljević je dodao da je Zoran, odmah po uključenju telefona u 17.04, čak pet puta pozivao suprugu:

- Potom mu je u 17.11 stigla prva SMS poruka od prijatelja Dragana Pavlovića, a onda je obavio i razgovor sa bratom Milošem, čiji je telefon prethodna dva sata takođe bio u stanju 'mirovanja'.

foto: Printscreen/youtube

Veštačenje mobilnih telefona se, inače, smatra jednim od ključnih dokaza tužilaštva protiv Zorana. Marjanović je, međutim, tvrdio da je u periodu dok je Jelena džogirala nasipom šetao sa njihovom ćerkicom i da je bio udaljen oko 650 metara od kanala, gde je sledeći dan pronađeno njeno telo.

Prema optužnici, Zoran je u jednom trenutku kazao maloj Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni i sustigao je. Potom ju je namamio da siđu na travnatu površinu ka kanalu i tamo joj nepoznatim oruđem zadao devet smrtonosnih udaraca po glavi i telu. Sve to je, navodno, trajalo najviše osam minuta.

Motiv misterija

Da se Zoran susreo na nasipu sa Jelenom u vreme ubistva potvrdio je i biciklista Milan Radić, koji je svedočio ranije pred sudom da je prošao tuda i video ih zajedno oko 17 časova. - U to vreme sam video muškarca i ženu kako se spuštaju niz nasip. Nalazili su se na metar i po jedno od drugog, ali tada nisam video nijedno dete u okolini. Nakon 10-12 minuta vratio sam se tim putem i tada nikog od njih nisam zatekao - izjavio je ovaj svedok.

Dve ključne kontradiktornosti

Zoran od početka postupka tvrdi da je nevin i da bi sve dao da se sazna ko je i zašto na tako svirep način usmrtio njegovu suprugu, inače bivšu pevačicu "Granda". Ipak, u njegovom iskazu uočene su dve kontradiktorne činjenice, koje bi morale da se rasvetle na sudu. Prvo, tvrdio je da ni u jednom trenutku nije silazio sa nasipa prema kanalu, u čemu ga je demantovao svedok Milan Radić, ali i trag blata na pantalonama koje je bilo potpuno istog sastava kao ono sa mesta ubistva. Drugo, tvrdio je da je po dolasku na početak nasipa Jelena krenula da džogira, a da je on narednih 15-20 minuta ostao tamo i igrao se sa ćerkom, što je osporeno veštačenjem telefona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Infomer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.