DRAMA! MIRA BANJAC POKUŠALA DA SE UBIJE ZBOG DUGOVA: Glumica htela da se BACI SA HOTELA, JAUKALA NA SAV GLAS!
Foto: Nebojša Mandić

Težak život!

DRAMA! MIRA BANJAC POKUŠALA DA SE UBIJE ZBOG DUGOVA: Glumica htela da se BACI SA HOTELA, JAUKALA NA SAV GLAS!

Glumica Mira Banjac nedavno je napunila 91 godinu, a mnogi i dalje pamte njene uloge i čuvene replike iz domaćih filmskih, serijskih i pozorišnih ostvarenja. Ipak, o detaljima iz njenog privatnog života se malo zna.

Objavljeno:

Za vreme Drugog svetskog rata Mira je bila godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi. Detinjstva se nerado seća. Nikada se ne bi vratila u to vreme. Život je nije mazio, ali Mira nikada nije odustajala.

- Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka - rekla je Mira.

Glumica je istakla i kako su njeni roditelji zajedno živeli samo četiri godine, zatim se otac vratio u Ameriku i obećao da će poslati Mirinoj majci i njoj papire kako bi došli da žive zajedno. To je i ispunio, ali se onda desilo nešto čemu se nisu nadali.

foto: Igor Irge

- Moji ujaci nisu dali. I tako, mi ne odosmo. Onda je majka otišla u Beograd, gde se zaposlila. Kada su zatvorili granice između Srbije i Hrvatske, ona je ostala u Beogradu, ja u Erdeviku, gde sam i rođena, kod babe i tetke po ocu, koja je takođe došla iz Amerike i slabo govorila srpski. Te dve žene su se strahovito svađale, a ja sam živela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dve, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski - seća se Mira Banjac.

Nakon što je diplomirala, Mira se udala za svoju prvu veliku ljubav - Andreju Jovanovića. Oni su se upoznali tokom studiranja u Novom Sadu, a Mira je sa 24 godine postala majka sina Branislava.

Glumica je prošla i kroz veliku finansijsku krizu, te je otkrila da je čak razmišljala sebi i da oduzme život.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole.

- U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila! - rekla je glumica za Alo!.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.