SEĆATE LI SE OVOG LEGENDARNOG TANDEMA: OVA dvojica su možda najbolji DUO svih vremena, a ovaku su NASTALI! (VIDEO)
Nas dvojica smo odrasli zajedno i iz tog našeg druženja i priča nastali su Tika i Đoša, koji su bili inspiracija i Sinišu Paviću, Foto: Printscreen

LEgendarno

SEĆATE LI SE OVOG LEGENDARNOG TANDEMA: OVA dvojica su možda najbolji DUO svih vremena, a ovaku su NASTALI! (VIDEO)

Glumac Predrag Smiljković koji je tumačio lik legendarnog Tike Šipca, takođe je imao posve drugačiji nadimak – Pepi.

Objavljeno:

Nerazdvojan tandem Bata Đoša i Tika Špic, likovi odnosno glumci iz serije “Porodično blago”, ostaće zauvek upamćeni u našem narodu, a njihove urnebesne replike sa leskovačkim akcentom rado prepričavane.

Bogoljub Mitić Đoša i Predrag Smiljković, činili su prepoznatljiv dvojac sve do Đošine iznenadne smrti, 2017. godine…

Pamtićemo ih po mnogim ulogama, međutim, kao najznačajnije za obojicu izdvajaju se uloge upravo Bata Đoše i Tike Špica iz serije “Porodično blago”, po kojoj su glumci iz Vlasotinaca i dobili nadimke.

Đošin pravi i prvi nadimak zapravo je bio Boge Miza, ali je nakon uloge u “Porodičnom blagu” gde je tumačio lik priprostog čoveka iz sela Stajkovce, dobio nadimak Bata Đoša po kojem je ostao poznat do svoje smrti.

Đoša je došao je iz Vlasotinaca, a rođen je 12. januara 1968. Nikada nije završio glumu zbog čega se vodio kao glumac amater. Mnoge kolege mu nisu bile blagonaklone zbog ove činjenice, ali on se nije obazirao na zlurade komentare.

Glumac Predrag Smiljković koji je tumačio lik legendarnog Tike Šipca, takođe je imao posve drugačiji nadimak – Pepi. Rođen u Vlasotincu 1969. mada, još kao dete često je posećivao prestonicu, jer mu je majka iz Beograda. Beograd mu kasnije postaje i stalno mesto gde radi odnosno glumi.

Za svoju prvu ulogu Predrag neretko zna da se našali, pa kaže da je ona bila u seriji “Vruć vetar”. Naime, kada je Pepi imao oko 10 godina, u Vlasotincu se snimala ova sada legendarna serija. Njemu je kao dečaku bio vrlo zanimljiv ovaj događaj, pa se tako vozio biciklom oko snimatelja, da bi slučajno i upao u kadar! Zato za nju Predrag kaže da je to njegova prva uloga.

foto: youtube/Nikola Stojanovic

Reditelj Siniša Pavić najzaslužniji je za uspon u karijeri ova dva izvrsna glumca zato što im je upravo on poverio uloge čuvenih Tike i Đoše koja ih je proslavila.

Posle “Srećnih ljudi”, Predraga smo mogli videti u seriji “Porodično blago”, a lik Tike Špica, Siniša Pavić iskoristio je i za film “Te kjero Radiša”, kao i popularnu seriju “Bela lađa”.

Đoša i Špic bili su dugoodišnji prijatelji i kumovi. Ovaj nerazdvojan tandem i prepoznatljiv dvojac, Bata Đoša i Tika Špic, sami su stvorili ove likove, druženjem i pričama iz mladosti, što je jednom, za domaće medije, izjavio Smiljković.

“Nas dvojica smo odrasli zajedno i iz tog našeg druženja i priča nastali su Tika i Đoša, koji su bili inspiracija i Sinišu Paviću. Mi smo kao glumci mogli mnogo više. To je tako kad vas stave u kalup i celog života igrate jednu ulogu “, zaključio je glumac.

Nažalost, ovaj neraskidiv dvojac ipak je rastavljen i to smrću Bogoljuba 2017. godine. O tome je tada Predrag ovako govorio:

“Ljut sam na njega što je rano otišao i tako nesmotreno. Meni lično kao kumu i saborcu užasno nedostaje. Setim se njega svaki dan.

“Đošu ću pamtiti, kao i publika, po ulozi u seriji “Porodično blago”. Međutim, on je bio i ostao za mene Bogoljub Mitić. Nama je smetalo što nas zovu po našim likovima Đoši i Tiki Špicu, a ne po pravim imenima”, izjavio je Predrag za Kurir tada.

Mnoge zanimljive scene i replike Tike i Đoše, iz “Porodičnog blaga” i dan danas se prepričavaju, a mi ćemo vam priložiti samo jednu, za koju smo sigurni da će vas nasmejati.

Predrag poslednjih godina glumi najviše u pozorištu, gde se je ostvario u nešto ozbiljnijim ulogama nego što su bile televizijske.

Da podsetimo, Bogoljub Mitić Đoša preminuo je 2017. godine, u 49. godini života, od posledica srčanog udara. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.