POZNATI NE MOGU BEZ DROGE, TREBA IM "BELO", URADE SE U KOLIMA KAD DOLAZE NA NASTUP: Bivši ŠEF POLICIJE progovorio
Foto: Printscreen

raskrinkani

POZNATI NE MOGU BEZ DROGE, TREBA IM "BELO", URADE SE U KOLIMA KAD DOLAZE NA NASTUP: Bivši ŠEF POLICIJE progovorio

Brz život, rad u studiju, trčanje od medija do medija, vikend nastupi po celom svetu doveli su do toga da cela estrada traži način kako da održi taj tempo, a u tome, kao što je poznato, mnogima pomažu narkotici.

Objavljeno:

- Estrada uglavnom uzima kokain. Nabavljaju ga preko ličnog dilera, uz pomoć menadžera, koji ima dalje svoje ljude, i zaposlenih u klubovima. Kada pevači sa dilerom, kog upoznaju preko bliskih ljudi, ostvare poverenje, imaju tendeciju da sa njim sarađuju godinama. Inače, uglavnom su menađeri ti koji ispunjavaju hirove zvezdama, naročito pred nastup ili nakon pozorišne predstave. Oni najčešće nabavljaju drogu za svoje pulene i to preko osobe od poverenja. Šalju svog čoveka da se nađe sa dilerom, a to može biti neki njihov blizak prijatelj, frizer ili kozmetičarka - priča estradni menadžer koji radi sa velikim zvezdama, a koji želi da ostane anoniman.

I vlasnik kluba u inostranstvu. koji takođe ne želi da mu se otkriva ime, potvrđuje ovu priču.

- Ima onih koji prilikom dogovaranja gostovanja traže "belo". To je sastavni deo rajder-liste. Nekada im se droga šalje preko vozača, koji ih čekaju na aerodromima. Oni ne mogu da donesu prah avionom, pa ih onda sve čeka u zemljama u kojima nastupaju, i ta mreža je već razrađena i saradnici se ne manjaju godinama. Urade se u hotelu ili u automobilu dok dolaze u klub, a ima i onih koji povuku crtu u toaletu ili kancelariji - kaže on. I jedna od najvećih svetskih zvezda koja je boravila u Srbiji zbog koncerta, imala je svog dilera u Beogradu. Njemu je on dostavio kokain na aerodrom i to u kesici praha za glavobolju.

Marko Nicović, advokat i bivši načelnik policije, objašnjava da su narkotici sastavni deo estrade i džet-seta kako u svetu, tako i kod nas.

- To je stvar pomodarstva ali i umetnicima pruža beg od realnosti i svakodnevnog okruženja. Među poznatima su jednako popularni i prirodni i sintetički stimulansi, ali definitivno su najkorišćenije droge kokain i marihuana, sledi ih heroin pa tek onda amfetamini - priča Nicović pa dodaje:

- Oni imaju mnogo novca, kupuju isključivo najčistiju drogu, ne postavljaju pitanja koliko košta, stalni su konzumenti, a pritom su i dobar paravan narko-dilerima koji preko njih šire krug. Kada odlaze na različite fešte, uglavnom ih ne pretresaju, tako da mogu uneti narkotike sa sobom. U kontakt sa dilerima stupaju u noćnim klubovima i skupim restoranima, preko barmena, obezbeđenja i menadžera. Dil se i pravi u restoranima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Stars)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.