KLEOPATRA JE PRE OPERACIJE POLA BILA DUŠAN! O privatnom životu ne priča, a ovaj ČOVEK JE NJEN MUŽ (FOTO)
Foto: Print Screen Youtube

AUH

KLEOPATRA JE PRE OPERACIJE POLA BILA DUŠAN! O privatnom životu ne priča, a ovaj ČOVEK JE NJEN MUŽ (FOTO)

Od momenta kada se prvi put pojavila na televiziji i predstavila kao Kleopatra, “kraljica među prorocima”, ova osoba izazvala je brojne kontroverze u vezi s tim da li je promenila pol.

Objavljeno:

Ono što je ostalo nepoznato je da je priznala promenu pola novinaru Nebojši Tošiću iz sarajevskog lista „As“, ali pod imenom Dušica Ilić. Tako je 1985. Dušica ispričala kako je doživela tu operaciju i zauvek napustila identitet muškarca pod imenom Dušan. Nakon ovog intervjua, Kleopatra, odnosno Dušica, zauvek je zaćutala o operaciji promene pola.

- Koštalo me je mnogo truda i živaca da me okolina prihvati ovakvu kakva sam. Išla sam da pevam iz mesta u mesto, iz kafane u kafanu, sa vašara na vašar. Bio je to mukotrpan i težak put, ali i jedini da preživim. Potajno sam želela da izvršim operaciju, da konačno postanem ono što jesam. Ali, moja želja nije bila dovoljna. Noćima sam plakala kada se vratim iz kafane, gde sam pesmom uveseljavala druge. Plakala sam od nemoći zbog saznanja da ću teško zaraditi novac za operaciju, da će možda mnogo godina proći pre nego što ostvarim svoju najveću i jedinu želju - otkrila je tada za „As“ Kleopatra, koja se pevanjem bavila kako bi sakupila novac za operaciju promene pola u nemačkom gradu Vizbadenu, a kako ni kao anonimna umetnica nije zarađivala dovoljno, put do ostvarenja tada najveće životne želje bio je trnovit.

foto: Printscreen

- U početku je bilo i podsmevanja i neukusnih šala, ali uspela sam da se održim i da sve otrpim. Pisanje o meni u „Asu“, „Autosvetu“, „Startu“, pa moje pojavljivanje na televiziji, sve mi je to donelo i veću popularnost. Kolege pevači počeli su da se javljaju. Nudili su pomoć, predlagali da održe koncerte na kojima bi pevali za mene. Novac prikupljen na taj način bio je namenjen operaciji - ispričala je Kleoptra, koja je 1985. imala 24 godine, a pre toga je obavila promenu pola.

- Gotovo tajno krenula sam u Nemačku i obrela sam se u Vizbadenu. Tražila sam doktora Roberta. On mi je pisao i njemu je trebalo da se javim. Kako ne znam nemački, nosila sam na papiru zapisane sve podatke. Nedaleko od ulaza, stajala je neka žena. Ispostavilo se da je Jugoslovenka. Bila je to Marija Stilinčević. Nikada je ranije nisam videla, a bila mi je kao najrođenija. Radila je tamo i odlično govorila nemački. Ona me je i povela do doktorovog kabineta. Prevodila je svaku moju reč. Doktor je pogledao i moje pređašnje nalaze iz Jugoslavije, prevedene na nemački. Važna mu je, ipak, bila moja želja. Upitao me je da li stvarno želim da promenim pol. Otvoreno mi je rekao da više nema povratka. A ja povratak nisam ni želela. Posle višesatnog razgovora sa mnom, psihijatar i psiholog nisu imali nikakvih primedbi na moju želju. Dali su zeleno svetlo - pričala je proročica i na kraju otkrila kako je izgledala operacija kojom je Dušan postao Kleopatra.

Klepatra posle ovoga nikada više nije pominjala operaciju, a svoj privatni život krije kao zmija noge. Ipak, uspeli smo da dođemo do fotografije Kleopatrinog supruga čije ime se ne zna, ali svi ga znaju kao "KLEO SAN"

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.