VESNA ZMIJANAC JE NIJE ŠTEDELA! Ovako je pričala o Snežani: Šatorska pevačica koja gaca po blatu i spava za stolom
Vesna Zmijanac, Foto: Ana Paunković

ŠATRA I PRLJAVI STOLOVI

VESNA ZMIJANAC JE NIJE ŠTEDELA! Ovako je pričala o Snežani: Šatorska pevačica koja gaca po blatu i spava za stolom

Vesna nije toliko vagala te je u intervjuu za jedan časopis 1988. godine prozvala Snežanu Đurišić da nikada neće biti zvezda

Objavljeno: 10:43h

Vesna Zmijanac uvek je bila otvorena kada su njene kolege u pitanju, ali proteklih godina se kloni skandala i ne želi da komentariše bilo koga u pogrdnom smislu.

Ipak, pre 30 godina Vesna nije toliko vagala, te je u intervjuu za jedan časopis 1988. godine prozvala Snežanu Đurišić da nikada neće biti zvezda jer je obična šatorska pevačica bez perspektive i izgleda da ostvari karijeru sa hitovima - piše Republika

foto: Ana Paunković

Naime, tada jedna od najvećih folk zvezda je davala veliki intervju u vreme kada je planirala da napravi malu pauzu pred izdavanje nove ploče, a kasnije megaalbum "Eh, da je istina".

To je tada bio običaj na estradi, pevači su izdavali albume na godinu dana, a u periodu između dve ploče pravili su medijsku pauzu da ih se ljudi zažele, ali i da bi novi projekat bio iznenađenje. U pitanju je kraj osamdesetih godina, tačnije, 1988. godina.

Pitanje novinara tadašnjeg estradnog nedeljnika Sabor je glasilo da li neka folk pevačica može da zauzme njeno mesto dok je ona na pauzi.

- Ne znam koja bi to mogla. Ne vidim pevačicu mog personaliteta. Sve je to kalibar-dva ispod mene - rekla je Vesna bez ustezanja, a onda je novinar nabrojao neka od imena koja su tada bila popularna: Dragana Mirković, Snežana Savić, Snežana Đurišić?

foto: Printscreen Youtube

- Dobre su to pevačice, ali nisu one moja konkurencija - rekla je Vesna, a onda progovorila o Snežani.

Posebno je zanimljiv slučaj Snežane Đurišić. Ona je osvedočeno dobra pevačica, ali nikada neće postati zvezda. Nema šanse jer u svakom srpskom selu mogu da je čuju i vide na svakih deset dana u nekoj šatri, gde peva na svadbi ili vašaru. Kako to može da bude zvezda kada je svakome na dohvat ruke i očiju? Gledaju je kako drema za prljavim stolom, razmazane šminke, kako gaca od šatre do šatre. Ja sam, takođe, imala tu etapu u pevačkoj karijeri dok sam bila estradni pripravnik. Ali to je za mene davno prošlo vreme. Snežana peva 17 godina, ima 30 i kusur i još hoće da postane zvezda pevajući u srči do kolena. Smešno - rekla je Vesna bez zadrške.

Trideset godina kasnije, Vesna i Snežana Đurišić su danas odlične prijateljice i, verovatno, ne pamte ove prozivke od pre 30 godina, ali vreme arhivu ne briše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)

Pogledajte video na našem youtube kanalu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.