JAKO SIROMAŠAN STUDENTSKE DANE OVAJ SRPSKI GLUMAC PROVEO SPAVAJUĆI U OSTAVI ZA METLE! Tužna priča legende! (FOTO)
Dragomir Bojanić Gidra, Foto: Printscreen

POTRESNA PRIČA LEGENDE

JAKO SIROMAŠAN STUDENTSKE DANE OVAJ SRPSKI GLUMAC PROVEO SPAVAJUĆI U OSTAVI ZA METLE! Tužna priča legende! (FOTO)

Pokojni Dragomir Bojanić Gidra imao je i te kako težak život

Objavljeno:

U poslednje vreme svi pričaju o nastavku "Žikine dinastije" u kojoj će nakon tri decenija zaigrati Marija i Boba, tačnije Rialda Šebek i Vladimir Petrović. Jedan od glavnih nosilaca filma legenda jugoslovne kinematografije, pokojni Dragomir Bojanić Gidra imao je i te kako težak život. Tokom studentskih dana živeo je u staroj ostavi za metle na Akademiji. Njegov glumački početak bio je filmski.

foto: Printscreen

Dragomir Bojanić Gidra je rođen 1933. u Kragujevcu. Majka mu je bila profesorka Ženske gimnazije, a otac oficir Kraljeve garde. Nije bio ni na čijoj strani. Čuvao je Oplenac. Ovu porodičnu priču je jednom prilikom za "Nedeljnik" je ispričala ćerka velikog glumca - piše Informer

Gidra se sećao noći u kojoj su mu odveli oca. Retko je pričao o tome, ali to je bila ključna epizoda koja će potpuno promeniti život i posle koje će ostati siroče. Majka mu je umrla od tuberkuloze, a otac je uhapšen posle Drugog svetskog rata. Gidra je nosio sendviče stražaru da bi ih ovaj odneo njegovom ocu. Kada se trećeg dana stražar pojavio u dedinom šinjelu, Gidra je shvatio da su mu ubili oca. I on je sa devet godina ostao na ulici. Neki deda je pokupio njega i još nekoliko dečaka sa ulice i odveo ih da rade u fabrici konzervi - opisuje jednom prilikom Jelena Bojanić detinjstvo svoga oca za "Nedeljnik".

foto: Printscreen

I onda kreće filmska priča buduće zvezde filma. Malo sporije od metka Entonija Gidre, on ulazi u dramsku sekciju, pa u amatersko pozorište i na kraju u Kragujevačko pozorište. Posle tri godine, glumci Kragujevačkog pozorišta su skupili pare, kupili mu odelo i kartu za Beograd da ode da polaže prijemni na Akademiji. Kada se završio prijemni, upitao ga je Raša Plaović: "Imaš li ti gde da spavaš u Beogradu?" Gidra mu je odgovorio da ima, a zapravo nije imao nikakav smeštaj osim onog na železničkoj stanici.

To je znao i Pavlović koji je već rekao čistačicama na Akademiji da raspreme jednu sobu s metlama i kantama. Ostalo je istorija.

Podsetimo, uskoro je u planu da krene snimanje nastavka "Ludih godina". U glavnim ulogama biće Rialda Šebek i Vladimir Petrović, a staroj ekipi se pridružuje i Nikola Kojo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.