NEKADAŠNJA GLUMICA OTIŠLA U SAMOSTAN I TAMO ŽIVI U VELIKOM SIROMAŠTVU: Bila je lepotica, sad ide bosa i nema hranu
Foto: Printscreen/jutjub/pricaozivotu

kažu da se iza svega krije nesrećna ljubav

NEKADAŠNJA GLUMICA OTIŠLA U SAMOSTAN I TAMO ŽIVI U VELIKOM SIROMAŠTVU: Bila je lepotica, sad ide bosa i nema hranu

Mlada hrvatska glumica pre 16 godina je izabrala da bude bosonoga, u isposništvu, u velikom siromaštvu, u celodnevnoj tišini, a oglašvala se tek u molitvi. A onda je rešila da ode korak dalje i zaputila se u pustinju

Objavljeno:

Nekadašnja glumica Edita Majić otišla je u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka. Za života, u 16. veku Sveta Tereza osnovala je red u kojem su ona i njene sledbenice živele skromno i ponizno u kontemplaciji, odričući se u potpunosti svih blagodeti modernog života.

One čak i po najhladnijim zimama hodaju bez obuće, spavaju u malim sobicama bez gejanja, na slamnatim krevetima. A u Avili zime su veoma hladne. U samostanu najviše borave 24. sestre, a nove primaju tek ako neka od njih umre.

Zbog svega toga mnogi su mislili da Edita neće dugo izdržati i da će se jednog dana ipak vratiti. Prevarili su se.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Javnost u Hrvatskoj je bila šokirana njenom odlukom koja se bukvalno dogodila preko noći. Nikome nije bilo jasno iz kog razloga je rešila da se odrekne svega.

A onda je Mani Gotovac, spisateljica s kojom je Edita sarađivala jednom prilikom izjavila da glumica zapravo nije mogla da preboli nesrećnu ljubav i da je zbog toga čak počela da uzima heorin, da bi na kraju pobegla od svega.

Ove navode su porodica i najbliži prijatelji glumice demantovali, a kada je to čula Edita je iz Avile poslala pismo u kojem je poručila da sve to nije istina, te da ona i Mani nikada nisu bile prijateljice pa iz tog razloga spisateljica ne može biti verodostojan izvor podataka.

Inače, sestra Edita je 2017. odlučila da još radiklanije služi Bogu i otišla je da živi izvan samostana, u pustinji. Njena majka Jadranka je prošle godine progovorila o sudbini svoje ćerke.

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i usamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći - ispričala je Jadranka

(Espreso.co.rs/Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.