LEPA BRENA BILA DADILJA BOGATOJ PEVAČICI KOJA JE DANAS PRAVA LEPOTICA: Život je nije mazio, morala da se SNALAZI
Foto: printscreen

detalji koje niko nije znao

LEPA BRENA BILA DADILJA BOGATOJ PEVAČICI KOJA JE DANAS PRAVA LEPOTICA: Život je nije mazio, morala da se SNALAZI

Lepa Brena je 1979. došla u Beograd, gde je upisala studije turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu, ali odmah na početku snašle su je muke.

Objavljeno:

Njena petočlana porodica živela je samo od očeve plate, on je radio kao medicinski tehničar, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica. To je bilo nedovoljno za finansiranje studenta u Beogradu, pa je Brena morala da se zaposli. Javila se na oglas za čuvanje dece u porodici Štajdohar, kod mladog bračnog para Cvete i Tomislava.

Monaco❤️??

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa) дана

Njima je bila potrebna dadilja za novorođenu ćerku Anu, koja je tada imala svega nekoliko meseci. Brena je živela u malom stanu na Tašmajdanu koji joj je plaćala porodica Štajdohar i kod njih je provela nekoliko meseci. Ona u javnosti nije pričala o tom periodu, ali jeste Ana, danas poznata pevačica i bivša članica grupe Tap 011.

- Tog perioda se zapravo i ne sećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Usput je radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom - kazala je ona jednom prilikom.

Lepa Brena je vrlo brzo shvatila da ne može da opstane u velikom gradu s malim primanjima i da uporedo studira, pa se vratila u rodno Brčko. Ipak, imala je velike ambicije i snove da postane pevačica. S lokalnim bendom u svom gradu je počela da nastupa, ali su izvodili rok muziku i tako je bilo sve dok jednog dana u Brčko nije došao sastav Lira šou. Oni su tada tražili pevačicu i Brena se javila na oglas. Ostalo je istorija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.