STRIC JOJ JE SLAVNI GLUMAC, A NJU ĆEMO GLEDATI NA RTS-U NAKON SAMO 1. POZIVA! Voditeljka je ovo rekla u slušalicu
Foto: printscreen

eto

STRIC JOJ JE SLAVNI GLUMAC, A NJU ĆEMO GLEDATI NA RTS-U NAKON SAMO 1. POZIVA! Voditeljka je ovo rekla u slušalicu

Urednica i voditeljka Jelena Đorđević Popović je već tri decenije prisutna u medijima. Dala je svoj pečat emisiji “Srbija na vezi”, ali je ostala upečatljiva i po prilozima u “Šarenici”.

Objavljeno: 13:22h

Ovog proleća je postala deo redakcije Zabavnog programa RTS, ali to nije sve.

- Usledio je poziv od Olivere Kovačević da pređem u njen tim, a to je velika čast i meni posebno zadovoljstvo. Kada na jednom polju date maksimalni kvalitet, kao što sam ja dala Programu za dijasporu kroz sve emisije “Srbija na vezi” i kada imate potrebu da idete dalje, da se u poslu još razvijate i budete kreativniji, onda je Zabavni program naše kuće pravo mesto za to.

foto: printscreen

Malo ljudi je upoznato sa tim da pozajmljujete glas crtanim junacima, a da su najpoznatiji Pepa Prase i Mini Maus…

- Sinronizacijom crtanih filmova bavim se od 2002. Pepa Prase je crtani lik kojem dajem glas i za tu ulogu posedujem licencu matične kompanije iz Velike Britanije, tačnije iz Londona. Kompanija Dizni mi je poverila ulogu i licencu za glas Mini Maus za Srbiju i eto vi sada pričate sa srpskom Mini. U ostvarenju ”Mala Sirena” glumim Flaundera. Kada je o Dizniju reč, licencu posedujem i za ulogu Rua, malog kengura u serijalu “Vini Pu”. U crtaću “FIFI” dala sam glasove za čak tri uloge Pipa, gospođe Popi i Ljubičice. Trenutno sam sova i vrlo zločesta nastavnica. Glumila sam i u crtanom filmu “Artur i Minimoj” reditelja Luka Besona …

Iako vam je stric bio Danilo Bata Stojković od njega niste tražili pomoć kada ste konkurisali na FDU i niste bili primljeni?

- Istina je to, nekima čudna, nekima nemoguća, ali je tako bilo. Uvek sam bila samostalna, smatrala sam da i u životu i u poslu ili jesi ili nisi “lav”. Tako sam procenjena kao vanserijski talenat, kako su tada govorili, ipak izgubila sam mesto na Akademiji. Iako i dalje ne želim da verujem da za nešto mora da “radi veza”, nažalost ništa se ovde promenilo nije i sada sa ove distance priznajem, uradila bih sasvim drugačije.

Poznati ste kao dobar imitator. Koje osobe ste najbolje skinuli?

- Goca Tržan se slatko smejala, neponovljiva Usnija Redžepova mi je rekla: “Odobravam vam, sa zadovoljstvom”. Dobre su bile i imitacije Severine i Izvorinke Milošević. U Indexovom radio-pozorištu sam pevala kao Ceca i Brena, a spikerka Staka Novković Đorđević mi je bila redovna imitacija. Žao mi je što nisam imala hrabrosti za projekat “Tvoje lice zvuči poznato”, ali ako se projekat ponovo bude snimao, eto mene. Biće vam zabavno.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.