DAJANA PAUNOVIĆ DOBILA PONUDU ZA ZADRUGU 4! Odmah se oglasila i sve iznenadila, GLEDAĆEMO JE?
Svitanje Dajana Paunović i Nemanja Velikić, Foto: RTV Pink printscreen

PONUĐENA KO POČAŠĆENA

DAJANA PAUNOVIĆ DOBILA PONUDU ZA ZADRUGU 4! Odmah se oglasila i sve iznenadila, GLEDAĆEMO JE?

Kod nas možete videti i ministre, političare, analitičare, ali isključivo kao ljude koji dođu da odgovore na pitanja koja postavljaju gledaoci jer smo mi njihov servis, rekla je Dajana Paunović

Objavljeno:

Popularni televizijski dvojac Dajana Paunović i Nemanja Velikić ranom zorom gledaocima žele dobro jutro u “Svitanju” na Pinku. Dvoje voditelja već dve sezone trude se da interesantnim pričama i zanimljivim gostima ulepšaju početak dana svima koji su odlučili da taj jutarnji period provedu ispred malih ekrana.

Kako reagujete na to da mnogi gledaoci smatraju da “Svitanje” ima sadržajniji program od Jutarnjeg na Pinku?

- „Vikend svitanje“ je projekat koji je od početka kreiran tako da gledaoce probudi, informiše i zabavi. Namera je bila da program bude kolažnog tipa da bi, uslovno rečeno, pripremio gledaoce za novi dan, ali i kao uvod u Jutarnji program koji je, s druge strane, svojevrsna debatna emisija sa dosta analitičkim pristupom, gostima i detaljnijem obrađivanju političkih tema. „Vikend svitanje“ smo koncipirali tako da pokriva široki dijapazon društvenih i zabavnih tema. Kod nas možete videti i ministre, političare, analitičare, ali isključivo kao ljude koji dođu da odgovore na pitanja koja postavljaju gledaoci jer smo mi njihov servis. Najviše mi godi komentar gledalaca da sam neko ko se ne boji da pita i insistira na odgovoru, ma ko bio preko puta. Rekao bih da je to formula zbog koje smo prvi najgledaniji jutarnji program u zemlji.

Da li nešto zamerate sebi kada pogledate snimke “Svitanja” ili “Infoklinike” koju vodite već šest sezona?

foto: printscreen

- Dosta mi je vremena trebalo da se iz jedne stroge informativne forme kao što je Dnevnik, po kojem me gledaoci najviše i pamte, preselim, uslovno rečeno, u šareniju formu. Opet, medicina je nešto što je moje drugo novinarsko ime pa sam imao i tu obavezu da ne prenesem sebe iz medicinskih tema u teme koje treba da razume široki auditorijum. Trudio sam se da druge osluškujem a sebe poslušam i menjam se baš na taj način. Oduvek sam voleo da čujem mišljenje drugih ali bih na kraju sledio unutrašnji glas i tako postupio. I da, lepota je u tome što “Vikend svitanje” ide uživo pa posle odlazim na spavanje i nemam vremena da premotavam unazad.

Jeste li pasionirani gledalac televizije?

- I gledalac i kritičar. Bio bih odličan skaut menadžer za regrutovanje kadrova jer osim što gledam od najveće do najmanje televizije i formate na njima, podjednako dobro pratim rad kolega pa nije retko kada se neko pojavi sa neke manje TV stanice da znam dobar deo njegovog radnog opusa. Ne stidim se toga, niti je blam gledati nešto što drugi osuđuju. Kada ste profesionalac, mišljenje kreirate na osnovu parametara koji su univerzalni, a ne prema tome da li je neko na velikoj ili maloj TV. Kako sam i sam karijeru gradio postupno i to baš sa lokalnih medija, znam koliko trnovit put i koliko odricanja neko mora da pokaže da bi se dokazao i napredovao. A garantujem vam da po unutrašnjosti ima neverovatno talentovanih i obrazovanih ljudi. Dopisnička mreža TV Pink to i pokazuje.

Vodite i emisiju o medicini. Koliko vas često kolege pitaju za neki zdravstveni savet ili možda pomoć?

- Svakodnevno. Nažalost, moram reći da se ne sećam da me je neko pitao šta da popije za upalu grla, već su u pitanju teške dijagnoze. Sve smo bolesniji kao nacija. Pokušavam da sve saslušam, uputim savet koji je u mojoj moći i budem spona sa ljudima koji mogu da im pomognu. Mislim da se čovek rađa sa empatijom i da posao novinara, a posebno novinara u medicini, ne mogu da rade ljudi koji ne saosećaju sa drugima. Nikada neću zaboraviti reči profesora iz Srednje medicinske škole a kasnije i sa studija novinarstva, da kada vam se neko obrati za pomoć, ne radi to iz hira već iz muke. Pružite ruku i pomozite.

foto: Vladimir Šporčić

Koji komentar ste u poslednje vreme čuli o sebi a da vas je nasmejao do suza?

- Pre svega, nekoliko dana u liftu jednog tržnog centra, gospođa godišta moje majke tiho na uvo šapuće: “Što ovaj dečko liči na Velikića!” Bio bih nepristojan da sam odreagovao, zar ne?

Da li vam je draže kada u medijima vidite vašu dobru fotografiju ili kada pročitate nešto lepo o sebi?

- Najviše volim da pročitam i dobar tekst i vidim lepu fotografiju. To je dobitna kombinacija. Naravno, svakako mi je draže da pročitam lep tekst o sebi.

U poslednje vreme vodite i Jutarnji program sa Predragom Sarapom. Da li se bolje funkcionišete sa Nemanjom ili sa Sarapom?

- I Nemanja i Sarapa su moje drage kolege. Nemanju znam duže, duže radimo zajedno i zbog toga mu dajem blagu prednost. Poštujem ih obojicu kao vrhunske profesionalce i kao dobre ljude. Sarađujemo divno, verujem da će tako ostati i u budućnosti, nema razloga da bude drugačije.

Šta po vašem mišljenju trenutno nedostaje našim TV kanalima?

- Iskrena da budem, ne gledam na TV ništa osim informativnih emisija. Trudim se da budem dobro obaveštena o svim aktuelnim dešavanjima jer je obaveštenost najveći resurs našeg posla. S obzirom na to da vodim dva jutarnja programa, osim onoga što se tiče moga posla, ne stižem bilo šta drugo da pogledam. Kada sam slobodna, obavezno odgledam neki dobar film ili seriju. Veliki sam filmofil.

Kako biste reagovali kada biste dobili poziv za “Zadrugu 4”?

- Nisam neko ko može da pruži vid zabave kakav “Zadruga” traži. Ja sam povučena osoba, ne ulazim u konflikte i mislim da ne bih ispunila očekivanja i opravdala poverenje ukoliko bi mi neko ponudio učešće u rijalitiju, tako da bih ponudu morala da odbijem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.