BOKI 13 OSUĐEN, SAD JE JASNO DA JE ON JEDAN VELIKI KRIMINALAC, JER JE OVO BAŠ PUNO GODINA ZATVORA! Dobio kaznu!
Foto: Printscreen/jutjub

žestoko

BOKI 13 OSUĐEN, SAD JE JASNO DA JE ON JEDAN VELIKI KRIMINALAC, JER JE OVO BAŠ PUNO GODINA ZATVORA! Dobio kaznu!

Suđenje afere Reket je konačno privedeno kraju

Objavljeno:

Bivši specijalni tužilac u Severnoj Makedoniji Katica Janeva i makedonski šoumen Bojan Jovanovski-Boki 13 osuđeni su u aferi "Reket" na sedam, odnosno devet godine zatvora.

foto: blic printscreen

Janeva je za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja osuđena na sedam godina zatvora, dok je Jovanovski zbog pranje novca i vršenje protivpravnog uticaja na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina.

Afera "Reket" je pokrenuta pre šest meseci kada je skopski biznismen Jordan Kamčev, koji je bio optužen u slučaju "Imperija", kao predmet bivšeg Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, prijavio da je isplatio 1,5 miliona evra za ukidanje mere pritvora, rešenje koje je mogla potpisati samo Janeva.

Nakon objavljivanje afere "Reket" Specijalno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji je rasformirano, iako je cilj njegovog osnivanja bio procesuiranje prisluškivanih razgovora objavljivanih u Severnoj Makedoniji tokom 2015. i 2016. godine.

Opozicioni VMRO-DPMNE je optužio i bivšeg makedonskog premijera Zorana Zaeva za umešanost u slučaju zbog dobrih odnosa sa prvoptuženim u slučaju Jovanovskim.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.