5 zvezda srpske estrade koje su radile za DB! Mi pevali njihove hitove, a oni slali tajne poruke
Foto: Dragan Kadić, Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović Cile

malo pevaju, malo špijuniraju

5 zvezda srpske estrade koje su radile za DB! Mi pevali njihove hitove, a oni slali tajne poruke

Kriminolog i bivši operativac SDB Božidar Spasić kaže da tajna policija uvek ima interes da se ubaci među estradne zvezde
Objavljeno:

Kad je reč o informacijama od nacionalnog interesa, jednostavno ne postoji mogućnost da neko odbije da pomogne! - Problem je što su naše službe to zloupotrebljavale. Jedan od takvih primera je i to što su pripadnici zemunskog klana nosili značke BIA i što su upravo pripadnici službi bezbednosti bili umešani u sve moguće kriminalne aktivnosti - tvrdi dr Darko Trifunović s Fakulteta za bezbednost. Javnost je tvrdnjom da su pevači saradnici Službe prvi ustalasao kantautor Vlado Georgiev, tvrdeći da je Zdravko Čolić, naša najveća pop zvezda svih vremena, radio za DB!

foto: Printskrin/Youtube/Zdravko Colic

Dr Darko Trifunović, čiji je stric, čuveni Duško Trifunović, pisao pesme za Čolu, kaže da DB i te kako koristi zabavljače za izvršavanje svojih zadataka, ali da to nije slučaj sa ovim pevačem. - Tvrdim da Čola nema veze s tim, moj stric mu je pisao pesme, ali je svakako onaj ko je otkrio podatke te vrste šarlatan i vucibatina. Nigde na svetu nema da službenik, makar i u penziji, sme da otkrije neke detalje, a u Izraelu, gde inače držim predavanja, bio bi ubijen zbog takve stvari! - kategoričan je Trifunović. Šešelj špijun Magistar Lavina komentara na temu ko je sve špijun paralelno je pokrenuta prekjuče i u parlamentu, formiranjem skupštinskog Odbora za kontrolu službe bezbednosti. Lideru SRS Vojislavu Šešelju zasmetalo je što će na čelu tog odbora biti naprednjak Igor Bečić jer ima „lažnu diplomu“, a onda je u toj raspravi Aleksandar Martinović sasuo Šešelju:

foto: Dado Đilas

- Šešelj je svojevremeno bio saradnik Centra državne bezbednosti u Sarajevu, pod kodnim imenom Magistar! Šef radikala mu nije ostao dužan, naravno, ali je ovu rečenicu vešto izbegao da prokomentariše i samo je uočio da je Martinović - klempav! Zoran Kiki Lesendrić nije hteo da odgovori konkretno na pitanje da li je bio na meti DB, već je sve okrenuo na šalu.

foto: Printskrin/Youtube/Foto Box

- Bio sam član DB sa 11 godina, ali su me izbacili jer sam nosio starke sa američkom zastavom. Inače sam bio još jednom u DB, vozio sam „aston martin DB7“ od Podgorice do Nikšića, tačno 20 minuta - odgovorio je Kiki. Tajne službe uglavnom biraju pevačice, koje dobiju zadatak da, na primer, pristupe nekom emigrantu i izvuku neke informacije, kaže Spasić. Međutim, od čega zavisi koga će SDB izabrati za svog tajnog saradnika - kriminolog kaže da ne postoji određeni profil.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.