OVAKO SE PROSLAVIO USKRS U NAJSKUPLJOJ VILI NA DEDINJU: Masivni lusteri, posude od gvožđa... (FOTO)
Foto: Printscreen

svuda zlato i luksuz

OVAKO SE PROSLAVIO USKRS U NAJSKUPLJOJ VILI NA DEDINJU: Masivni lusteri, posude od gvožđa... (FOTO)

Popularna pevačica u svom raskošnom domu na Dedinju, čija je vrednost procenjena na čak 3,8 miliona evra, tradicionalno obeležava Vaskrs

Objavljeno:

Pevačica Vera Matović ne krije da i dalje praznuje svaki praznik po starim srpskim običajima, pa je tako jaja ofarbala u lukovini i dekorisala začinskim biljem.

foto: printscree

- Iskreno, uvek sam poštovala tradiciju, lukovina je ipak trava, ništa mi ne znači da farbam jaja u hemikalijama, pogotovo što mi prepoznajemo domaća jaja. Poznato je da je ljuska kod domaćih jaja tvrđa. U našoj kući je tradicija da jaja koja izdrže godinu dana od poslednjeg Vaskrsa pustimo niz vodu - rekla je Vera i dodala:

foto: Dragan Kadić

- Kao i svi, tako i ja proslavljam ovaj praznik u krugu porodice. U ova krizna vremena niko ne planira nigde da ide, poštujemo sva pravila države i ostajemo kod kuće. Na Veliki petak smo ofarbali jaja, posti se, pa sam iz tog razloga spremila jelo koje pripremam svake godine „Gravče na tavče“, pripremam od pasulja koji sam donela iz Grčke, taj recept sam naučila od mame. Što se Vaskrsa tiče, spremila sam tortu, kiflice, kako ko voli od ukućana, ali i prasetinu, jer ne volim ukus jagnjetine, to ljudi koji me poznaju dobro znaju. Mi kući slavimo praznik bez obzira na trenutno stanje, čak i kada smo van izolacije nikada nisam radila za Vaskrs, niti drugi veći praznik.

foto: printscreen

Vera ne krije da uživa u očuvanju tradicije, te da žali što se nije rodila nekoliko vekova ranije.

- Nisam pomodarka, volim kako su živeli naše bake i deke, da mogu vratila bih se u 16. i 17. Vek. Raduje me što sada imamo više vremena za kuvanje, ja sam i ranije, dok su deca bila mala, posle nastupa uvek spremala. Drago mi je što ovih dana imamo više vremena za pripremanje razmnih đakonija - istakla je pevačica, u čijem domu je sve dekorisano u duhu praznika, a posebnu pažnju privlači skupoceni, stilski nameštaj, masivni lusteri i posuđe od gvožđa, kao i mnoštvo umetnina, čiju vrednu kolekciju poseduje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.