CECU I ARKANA JE VENČAO OZLOGLAŠENI VLADIKA, POJAVILA SE I FOTOGRAFIJA: Isplivala MRAČNA TAJNA skrivana 25 godina!
Foto: Printscreen

on sve negira

CECU I ARKANA JE VENČAO OZLOGLAŠENI VLADIKA, POJAVILA SE I FOTOGRAFIJA: Isplivala MRAČNA TAJNA skrivana 25 godina!

Bračni par venčao je jedan kontroverzni bivši vladika.

Objavljeno:

Ceca Ražnatović se 19. februara 1995. godine udala za Željka Ražnatovića Arkana. Ono što je manje poznata informacija je da je bivši vladika Zvorničko-tuzlanske eparhije Vasilije Kačavenda bio je jedan od sveštenika koji su venčali Cecu i Arkana.

foto: Printscreen

Na fotografiji se jasno vidi da je Kačavenda bio u redu sveštenika SPC koji su prisustvovali srpskoj "svadbi decenije". Kačavenda bio vrlo neprijatan tokom razgovora s novinarima koji su ga pitali o ovoj fotografiji.

foto: Printscreen

- Nisam ih venčao, ali neću da vam kažem da li sam prisustvovao. Ne sećam se - rekao je vladika i spustio slušalicu, prenosi "Alo.rs".

Ipak, sveštenik Milidrag Stokanović, Kačavendina desna ruka, seća se da je vladika bio među sveštenicima koji su venčali Arkana i Cecu.

On kaže da se sa sigurnošću seća da Kačavenda nije lično vodio ceremoniju, nego da su to radila druga dva sveštenika. On je, kaže Stokanović, bio pozvan kao episkop kako bi bili ispoštovani crkveni kanoni, jer je Arkan bio stariji od Cece 21 godinu.

- Tu se radi o crkvenom kanonu koji samo izuzetno dopušta veliku razliku u godinama između mladenaca. Kod njih je ta razlika bila veća od propisanog maksimuma od 15 godina. Sećam se venčanja, a Kačavenda je bio pozvan da bude među sveštenicima, pre svega, jer je bio veliki Arkanov prijatelj, a i kao episkop zbog kontroverzi oko razlike u godinama supružnika - kaže Stokanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media