U ŠUMICI SMO PRAVILI KASTING ZA GLAVNU GLUMICU: Otrkivamo kako je okupljana EKIPA za film, a samo JEDAN ih je ODBIO
KZŠ povodom premijere filma "Ekipa", Foto: Promo

uskoro premijera

U ŠUMICI SMO PRAVILI KASTING ZA GLAVNU GLUMICU: Otrkivamo kako je okupljana EKIPA za film, a samo JEDAN ih je ODBIO

Koga su zamislili, tog su i dobili, ali jedno ime ipak je izostalo

Objavljeno: 14:50h

Premijera filma "Ekipa", koji je okupio sjajnu glumačku ekipu od Srđana Žike Todorovića, Ljubomira Bandovića, Dragana Jovanovića, Miloša Timotijevića, Sergeja Trifunovića, Andrije Miloševića do mladih glavnih glumaca Ivane Dudić i Radeta Ćosića, čiji je ovo ujedno i debitantski scenario, a u režiji Marka Sopića, održaće se 23. oktobra u Sava centru.

Autori filma kažu da su već na "prvu loptu" dobili sve likove koje su zamislili, iako nisu uspeli da dovedu Zdravka Čolića kao specijalnog gosta u ovom ostvarenju, dok su za glavnu glumicu pravili poseban privatni kasting u šumici.

foto: Espreso

Nije bilo pregovora sa zvezdama filma. Jednostavno, svako od njih je pristao da igra u ovom ostvarenju odmah posle prvog razgovora i pročitanog scenarija. Dopala im se tema, kako je napisan scenario, uloge, i tako smo uspeli da imamo sve ove odlične glumce u našem filmu. Svi oni su imali težak zadatak jer je film neprekidno na ivici između komedije i drame. Nekako se desilo kao u snu, za svaki lik bukvalno, čak nije bilo ni kastinga, s kim god smo od glavnih likova obavili razgovor, njihov odgovor je bio pozitivan, tako da je svaka naša zamisao ostvarena. Svakog koga smo zamislili, dobili smo", rekao je reditelj Marko Sopić na današnjoj konferenciji za novinare, a na konstataciju producenta da je jedino Čola izostao dodao je:

foto: Espreso

On je trebalo da bude specijalni gost, pošto imao ceo jedan set specijalnih gostiju.

Koproducent filma "Ekipa" Marko Jovičić otkrio je zanimljiv detalj sa prvog dana snimanja, koji se odigrao tokom pravog derbija "Zvezda – Partizan".

Prvu scenu smo snimali tako što su petnaest minuta pre početka derbija, pred punim tribinama, na teren Partizanovog stadiona utrčali statisti u zvezdinim dresovima. I dok snimamo scenu kontranapada, zove direktor stadiona da mi kaže da ga zove vođa navijača i pita o čemu se radi, i da li da „uleću na teren“. Kada vam tako krene snimanje filma, znate da ili ginete ili pobeđujete. Mislim da smo pobedili, odnosno da smo napravili odličan film. Svu tu autentičnu atmosferu će osetiti i gledaoci.

Reditelj je priznao da su se najviše pomučili oko izbora glavne glumice, čiju ulogu tumači Ivana Dudić, dok se scenarista i glavni glumac Rade Ćosić nije složio sa njim:

Nismo se mučili, kakvi mučili! Ona je prva poslala prijavu na kasting od 360 i više ljudi i na kraju nije došla. Mi smo joj rekli da dođe naknadno, napravili smo neki privatni kasting, to je bila neka šumica, baš je onako bilo lepo", rekao je Rade i izazvao smeh u prostoriji, nakon čega je pokušao da se uozbilji:

foto: Espreso

Neeee, mislim, hoću da kažem da je bilo privatnog karaktera jer je poznajemo odavno, ona je naša drugarica, nije to čak bi neki zvaničan kasting i onda od jednog, do drugog, trećeg, četvrtog... Imali smo sve uloge! Onda smo razmišljali kako sad da platimo ove ljude, a nemamo ni 4.000 evra na budžetu, ali to je jedna druga priča, to je za konferenciju 2, uglavnom sva ova imena, koja nisu tu sad stvarno iz opravdanih razloga, ne zato što ih mrzi da dođu ili nešto, nego stvarno snimaju, jer se stvarno mnog snima, tu su jer su te uloge baš za njih".

foto: Espreso

Nova filmska nada, Ivana Dudić, rekla je da je poruka ovog filma, uprkos primarno sportskoj tematici, ta da sve ljude zapravo pokreće ljubav.

Glavni lik u filmu je mladi, talentovani fudbaler u usponu, koji ima priliku da postane velika zvezda, ali se u kjučnom momentu ipak odlučuje, zbog devojke u koju se zaljubio, da rizikuje svoj i život svojih prijatelja.

foto: Promo

Premijera filma „Ekipa“ biće održana 23. oktobra u Sava centru, u Beogradu, a istovremeno će film biti prikazan i u Njujorku i Torontu. Nakon toga film će moći da vidi publika u svim bioskopima u Srbiji, ali i šire:

Tako je, na dva kontinenta imamo premijeru, Tramp bi rekao na četiri, to se nije desilo u srpskoj kinematografiji, kao što se nije desilo da snimamo na pravoj utakmici scene, na derbiju, i kao što se gomila još nekih stvari nije desila, koje ne smemo sa vama sada da podelimo. Osim toga, film će se prikazivati u još devet evropskih zemalja, plus Amerika i Kanada, plus Srbija oko 40 gradova, plus BiH i Crna Gora, i Albanija" zaključio je Ćosić.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.