ISTINA O ŽENI IZ PESME BACILA JE SVE NIZ REKU: ABORTIRALA i otišla za AMERIKU, a onda jednom u ŠVEDSKOJ je video...
Foto: Printscreen

NAJTUŽNIJA PRIČA

ISTINA O ŽENI IZ PESME BACILA JE SVE NIZ REKU: ABORTIRALA i otišla za AMERIKU, a onda jednom u ŠVEDSKOJ je video...

Da je među nama, Davorin Popović bi danas proslavio 73. rođendan

Objavljeno:

Legendarni frontmen grupe Indexi rođen je na današnji dan 1946. godine u Sarajevu, gde je 2001. i umro. Pimpek, kako su ga zvali, i danas je jedan od simbola kulture grada Sarajeva, a pesme koje je on otpevao i danas se svakodnevno slušaju duž bivše Jugoslavije.

Jedna od najpopularnijih je "Bacila je sve niz rijeku", o kojoj godinama kruže priče i šuškanja. Dugo se govorilo da je pesma posvećena Popovićevoj verenici koja je naprasno prekinula s njim, abortirala i otišla na studije u Ameriku.

foto: Printscreen

Prema pričama, mnogo godina kasnije, na koncertu u Švedskoj, popularnom Pimpeku se učinilo da je vidi s pozornice pa je ostavio mikrofon i odjurio u publiku. Međutim, nije je našao i više je nikad nije video.

Kemal Monteno, autor stihova pesme, kaže da je pesma pola njegova, pola Davorova.

"To su dve priče… Pola je Davorove, a pola je moje. Bio sam zaljubljen u devojku iz Čapljine… Na plus osamdeset ja idem da je tražim, a ne znam ni gde stanuje, ni ništa… Ja sam došao onim Ćirom do Čapljine, izašao na plus osamdeset, i hodam sam, k'o budala po gradu. I gledam, gledam ne bih li je sreo… Kad ja vidim u bašti, ona bosa u nekoj haljinici i neko cveće… Ja se setim te slike, njom počnem pesmu i onda pređem na ovu Davorovu priču… Otud stihovi 'Stajala je usred bašte, k'o najljepši cvijet'", pojasnio je pokojni Monteno jednom prilikom.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.