LEŽAO SAM U ZABELI, DVA PUTA SU ME HVATALI U BEKSTVU: Poznati glumac progovorio o ZATVORSKIM DANIMA!
Vlasta Velisavljević otkrio nepoznate detalje iz svog života, Foto: Dado Đilas

OVOG NEMA U NJEGOVOJ BIOGRAFIJI

LEŽAO SAM U ZABELI, DVA PUTA SU ME HVATALI U BEKSTVU: Poznati glumac progovorio o ZATVORSKIM DANIMA!

Vlasta Velisavljević je bio i na Golom otoku

Objavljeno: 09:32h

Glumac Vlasta Velisavljević je u festivalskim centru 54. Filmskih susreta, otkrio do sada nepoznat detalj iz njegovog života.

To je tajna koje nema u zvaničnim elektronskim i drugim biografijama ovog glumca koji je ostvario 350 uloga u pozorištu, serijama i filmu.

To je malo poznato, ali ja sam bio par meseci u niškom zatvoru. Da, da, ovde u Kazneno popravnom domu sam bio 1945. godine. Tada sam imao 19 godina i bilo je tako, nekako moderno da se beži u Ameriku. Kada su me prvi put uhvatili u bekstvu bio sam na Adi Ciganliji, ali drugi put je bilo gusto... Smestili su me u Zabelu i onda je jednog dana došlo naređenje da idem za Niš. Tu je trebalo nešto da se čisti, da se obnavlja. Tako da sam bio tu par meseci", pričao je Velisavljević.

foto: Stefan Jokić

Ponovo je, kaže, nedavno kročio u ovaj zatvor.

Kada sam dolazio u Niš pre par godina sa filmom "Mala noćna muzika" pozvali su me da posetim zatvor. Reditelj Zečević me je pitao da li može sa mnom. Rekao sam mu da nema potrebnu kvalifikaciju. I bio sam. Dobio sam jednu lepu monografiju zatvora", nasmejao je Velisavljević prisutne na konferenciji za novinare.

On je kasnije u internom razgovoru rekao da se nikada nije dokopao Amerike, ali da je to zato učinila njegova ćerka, kao i da sada ima unuku koja ima 46 godina.

Velisavljević je bio za vreme rata kao sedamnaestogodišnjak u nacističkom logoru "Dortmund Hende" iz koga je pobegao, a u vreme informbiroa je tri godine robijao i na Golom otoku.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.