SVOJU POSLEDNJU SERIJU NIJE DAO NI PO KOJU CENU! Mnogi su ga KRITIKOVALI zbog nje, ali im je on OŠTRO ODGOVORIO!
Gordan Mihić, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ogroman gubitak

SVOJU POSLEDNJU SERIJU NIJE DAO NI PO KOJU CENU! Mnogi su ga KRITIKOVALI zbog nje, ali im je on OŠTRO ODGOVORIO!

Mihić je sahranjen u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, navela je Ivana

Objavljeno:

Proslavljeni scenarista Gordan Mihić preminuo je u nedelju u 80. godini. Vest o smrti prenela je njegova ćerka Ivana Mihić na Tviteru. Mihić je priminuo rano ujutru posle iznenadne bolesti, a poslednji njegov projekat, o kom se i te kako pričalo, bio je "Nemanjići".

Mihić je sahranjen u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, navela je Ivana.

Poslednje delo čuvenog Gordana Mihića bilo je "Nemanjići", serija koja je podelila publiku.

- Scenario za TV seriju „Nemanjići“ pobedio je na anonimnom konkursu, u čijem su žiriju bili izuzetni autoriteti. Scenario sam pisao pola godine, proučavajući, istovremeno, brojna istorijska dela o Nemanjićima, od 13. veka do danas. Kad je scenario uvršten u program za realizaciju, zamolio sam da ga pročitaju vrsni istoričari i daju svoje primedbe.

Tako je i učinjeno. Sve primedbe sam pažljivo pročitao i većinu usaglasio sa tekstom; iako je meni istorija bila samo polazna tačka za dramsku seriju, a ne za ilustrovanu istorijsku čitanku. Nastupio je višemesečni rad ekipe, u projekat su uložena – za naše prilike – izuzetno velika sredstva.

Ali već posle novogodišnjeg specijala, koji je trajao sedamdeset minuta i imao je neke probleme (ali ne toliko bitne u poređenju sa ukupnom snagom režije, glume, scenografije, kostima i muzike), desila se neverovatna stvar – reč je o hajci koja se pojavila na društvenim mrežama - rekao je Gordan bio prošle godine za "Blic".

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.