RADIO JE NOĆNE SMENE U FABRICI DOK GA ON NIJE OTKRIO: Muž POZNATE PEVAČICE je Dina Merlina VINUO U ZVEZDE!
Dino Merlin, Foto: Dragan Kadić

VEČNO ZAHVALAN

RADIO JE NOĆNE SMENE U FABRICI DOK GA ON NIJE OTKRIO: Muž POZNATE PEVAČICE je Dina Merlina VINUO U ZVEZDE!

Sudbina je učinila svoje, i u Dinovom životu pojavio se čovek koji je zaslužan za to što je danas postao ono što jeste

Objavljeno:

Edin Dervišhalidović poznatiji kao Dino Merlin najpoznatiji je bosanskoherčekovačkih kantautor i jedna od najvećih i najpopularnijih muzičkih zvezda na prostorima bivše Jugoslavije.

Jedan je od onih koji se trudi da svoj privatan život i porodicu drži što dalje od očiju javnosti. Svoju suprugu upoznao je pre nego što je snimio prvu pesmu, a njegovi muzički početak nimalo nije bio lak.

foto: Dragan Kadić

Kako nije imao podršku roditelja, sve je sam činio ne bi li snimio prvu ploču. Radio je teške fizičke poslove i noćne smene u fabrici termičke obrade metala, ne bi li sakupio nešto novca za snimanje pesama. Uspeo je da obezbedi sebi novac za 5 pesama što mu nije bilo dovoljno za album, a diskografska kuća u njemu nije videla potencijal.

Sudbina je onda učinila svoje, i u Dinovom životu pojavio se čovek koji je zaslužan za to što je danas postao ono što jeste. Reč je o Muradifu Brkiću Mufti, producentu i bivšem mužu Hanke Paldum.

foto: Printscreen

Čim ga je čuo u studiu u Skenderiji, Mufta je Dina odvezao svojoj kući, pozvao ženu Hankuda im donese rakiju i rekao mu da će biti velika zvezda kao i da će mu prvi album štampati u tiražu od 50.000. Na putu od Skenderije do Mutfine kuće Dinov život u potpunosti se promenio.

foto: Printscreen

"Nad ponorom svi se menjamo. Tad kad sam tu malu čašice rakije progutao, nikad u zivotu ne bih zamislio da cu probati alkohol, ali tad u tom ponoru života, kad sam bio na pola puta izmejdu nigde i nigde jer sve što sam imao novca sam dao u te 4 pesme, a ne možeš album snimiti sa 4 pesme, treba ti 8 ili 10, baš u tom trenutku Mufta Muradif Brkic nailazi i ta provalija preskočila se u jednom koraku" - prisetio se Merlin svojih početaka.

foto: Nemanja Pančić

Bonus video

(Esporeso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.