SONJA TUŽILA AMERIČKU BANKU ZBOG 100.000 EVRA KOJE JOJ JE UZEO HALID MUSLIMOVIĆ: Odšteta za ŽRTVU MANIPULACIJE
Sonja Bašić, Foto: Print Screen

SAGA SE NASTAVLJA

SONJA TUŽILA AMERIČKU BANKU ZBOG 100.000 EVRA KOJE JOJ JE UZEO HALID MUSLIMOVIĆ: Odšteta za ŽRTVU MANIPULACIJE

Moji advokati iz Australije su pokrenuli parnicu protiv američke banke Western Union preko koje su se, između ostalog, i slale transakcije Halidu i utvrđeno je da sam ja žrtva prevare

Objavljeno:

Saga na relaciji Bašić – Muslimović izgleda nema kraja! Ko je upravu, a ko ne? Australijska bankarka Sonja Bašić tvrdi kako ju je popularni pevač prevario za čak 100.000 eura koje mu je, kaže, pozajmila dok su bili u ljubavnoj vezi. Ona ga je čak prijavila da ju je pretukao krajem jula prošle godine u Banja Luci a u prilog tome je priložila i fotografije na kojima se vide tragovi nasilja.

foto: Privatna arhiva/ Kurir

Sonja se opet javila medijima u Bosni želeći da sa javnosti podeli neke nove informacije vezane za ovaj slučaj. Kaže da je podnela krivičnu parnicu protiv Halida u Prijedoru. Tvrdi da ima sve dokaze da je izmanipulisana, prevarena. Pozajmljivala mu je, što može dokazati stotinama SMS i viber poruka, novac uz dogovor da će joj kada bude prodao kuću u Vogošći isplatiti sve dugove. Davala je, nastavlja, za školovanje, spotove, fudbal… U međuvremenu, tvrdi Sonja, on je kuću preveo na kćerku.

-Samo tri nedelje pre nego što me je pretukao, obaveštena sam da je kuću preveo na kćerkino ime. Dao mi je jedino 5.000 maraka kako ne bi sa ovom pričom išla u medije i nakon toga se desilo ono što se desilo, za mene pokušaj ubistva. Zbog svega toga angažirala sam krivičnog advokata Dragana Tolimira. S druge strane, moji advokati iz Australije su pokrenuli parnicu protiv američke banke Western Union preko koje su se, između ostalog, i slale transakcije Halidu. Oni meni, kao oštećenoj i prevarenoj osobi moraju isplatiti sav moj novac. Njihova policija specijalizirana za prevare je utvrdila da sam ja ta koja je prevarena i da će mi biti vraćen sve i jedan fening. A ja sam im, uz more poruka, predala i prijavu od policije – tvrdi Sonja a u prilog tome prilaže i odgovor iz Wester Uniona u kojoj joj se izvinjavaju što je žrtva prevare a da je pevač taj koji je počinio prevaru.

foto: Print Screen

Dodaje da je policija, zahvaljujući i njenim preko 9.000 poruka, utvrdila da je po tom zakonu ona žrtva manipulacije.

-Halid je prijavljen 4. januara tako da više ne sme koristiti usluge Western Uniona, niti može slati niti primati bilo kakav novac. Njegovo ime je u „crvenom“. Potražujem čitav iznos koji je prenesen preko njihove banke i to ću dobiti. I čim dobijem odštetu sa notarom ću sama potraživati i ostatak duga. A kad dobijem pečat podneću tužbu i protiv glavne banke. Tražiću odštetu i od banke. A to kolko će oni od njega potraživati me ne interesuje, samo ću ja tražiti da se maksimalno kazni – govori Sonja.

Dodaje kako zna da ima još prevarenih žena te ih ovim putem poziva da, ako imaju dokaze, sve to mogu prijaviti u Western Union. S obzirom da ovaj zakon o manipulaciji nad ženama ne važi jedino za Bosnu i Srbiju, mogu to učiniti bilo gde u Evropi ili svetu.

-Ja ne sedim skrštenih ruku nego želim da pravda izađe na videlo, kako bih dobila nazad svoje pare. Halid očito donosi neke zakone u BiH a građani su ti koji plaćaju doprinose, pa deo novca ide i za sudove kojima on manipuliše – kaže za kraj Sonja Bašić.

S druge strane, Halid je u nedavnom intervjuu za Express kazao kako o tome sada neće ništa da komentariše.

foto: Dragan Kadić

-Sve je stvar suda. Kada sud donese konačnu odluku, presudu, e onda ću ja da kažem i da progovorim o pravoj istini. Ko god je zgrešio, a posebno ako je neko nekog pogrešno optužio za nešto, treba da odgovara, pa neka budem ja prvi, ako treba – rekao je tada Halid.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Expresstabloid.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.