GLUMAC IZ KLADOVA OSVOJIO SVET! Bez škole postao POZNATIJI I OD ĐOKOVIĆA! U Srbiji nije prolazio na kastinzima
Darko Perić, Foto: Printscreen Instagram

NEVEROVATNA PRIČA

GLUMAC IZ KLADOVA OSVOJIO SVET! Bez škole postao POZNATIJI I OD ĐOKOVIĆA! U Srbiji nije prolazio na kastinzima

Trenutno najgledanija serija na Netflixu je "La Casa de Papel" (Money Heist) van engleskog govornog područja, a glavni lik je srpski glumac Darko Perić.

Objavljeno:

Ova nesvakidašnja serija o grupi kriminalaca koji planiraju pljačku fabrike za štampanje novca postigla je ogroman uspeh prvo u Španiji, a zatim i na Netfliksu.

Junaci serije polako dobijaju i fanove u Srbiji. Za to je možda zaslužan jedan od likova u seriji, izvesni Helsinki, simpatični rmpalija kao od brega odvaljen, inače Srbin, učesnik ratova i veteran podzemlja.

Njega tumači Darko Perić, stvarno „naš“ čovek, poreklom iz Kladova, malog grada na obali Dunava, na srpsko-rumunskoj granici. U tom malom mestu, zaboravljenom od svih, kao na ivici sveta, počelo je njegovo interesovanje za glumu i druge vidove umetnosti.

Nakon srednje škole odlazi u Rumuniju, gde upisuje studije veterine u Bukureštu. Veterina je bila izbor njegovi roditelja, ali je boravak u Bukureštu iskoristio da nastavi sa amaterskim bavljenjem glumom. Tada je dobio i svoju prvu ozbiljniju ulogu, a bavio se i tetovažama što su gledaoci i primetili na njegovom telu.

Nakon desetak godina provedenih u Rumuniji, smatrao je da je vreme za novu sredinu i odlazi u epicentar andergraund kulture, Berlin.

Ulogama u kratkim filmovima počinje njegova ozbiljna glumačka karijera ali prelaskom u Španiju, tačnije Barselonu, dolazi do potpunog buma. Kreće snimanje u ozbiljnijim produkcijama, sa poznatim španskim, ali i svetskim zvezdama - Benisiom del Torom ili Tim Robinsom.

I onda mu se desio "La Casa de Papel" i to je prava prekretnica kako u karijeri, tako i u životu. Kao što to obično biva, njegov ulazak u seriju je bio kombinacija srećnih okolnosti i udarničkog, krvavog rada. Zanimljivo je da je prvobitno lik Helsinkija zamišljen kao Čečen, ali sa ulaskom Darka u seriju, to menja. Njegov izgled, ogroman ćelavi bradati tetovirani lik, i njegovo poreklo su presudno uticali i na to da dobije ulogu ali i kako će ona izgledati.

- Ljudima na Zapadu sve sto je sa istoka Evrope zvuči zajebano. Albanci, Srbi, Bugari, Rumuni a pogotovo Rusi su ovde u Španiji čuda pravili od devedesetih na ovamo, tako da čim im pomeneš odakle si već te zamišljaju kao "opasnog" momka – objašnjava Darko za Vice.

U šali kaže da su jedini ljudi na "-ić" koji imaju više pratilaca od njega na Instagramu Đoković i Modrić. Jedan Srbin, drugi Hrvat. Međutim, njemu se slava dogodila sasvim slučajno.

Darko je imao planove da radi u Srbiji, pa je pre dve godine učestvovao na jednom kastingu. Umesto njega izabrali su drugog glumca koji je tada bio poznatiji. Sada nema sumnje u to koga bi izabrali. Da li bi radio u Srbiji?

"Pitaš me da li bih nešto snimao u Srbiji... Pa, u poslednje vreme ono što sam gledao iz Srbije nije bilo baš dobro. Većina glumaca koje znam u Srbiji su ili umrli ili su u penziji. Od mlađih znam samo do Đurička, pa nagore. Poznajem i Nebojšu Đorđevića iz filma 'Vir' jer je iz Kladova. U poslednjem Kusturičinom filmu sam video Mićalovićku koja mi je delovala skroz okej, pa sam išao u pozorište da gledam njenu predstavu. Ostale zaista ne znam dobro. Moji planovi za dalje su preko okeana - rekao je jednom prilikom za B92.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.