ŠIROKO! POZNATI FOLKER KUPIO TITOV AUTO: Pogledajte kako sada izgleda BROZOV MEZIMAC! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

NISTE ZNALI ZA NJEGOV SKUP HOBI!

ŠIROKO! POZNATI FOLKER KUPIO TITOV AUTO: Pogledajte kako sada izgleda BROZOV MEZIMAC! (FOTO)

Kad je ovo u pitanju, ne štedi pare!

Objavljeno:

Popularni pevač narodne muzike Miloš Bojanić već dve decenije restaurira oldtajmere, a poseduje i skupoceno vozilo koje je pripadalo Josipu Brozu Titu.

Pevač je restaurirao „pakard“ iz 1948, koji je bio omiljeni auto Josipa Broza iz njegovog voznog parka. Bojanić je kola, koja je Josip Broz najviše voleo i najčešće vozio, kompletno sredio.

foto: Nemanja Pančić

- Moj prijatelj je sada vlasnik tog kabrioleta. Kad je dovezen kod mene, bio je u jadnom stanju. Posle Titove smrti „pakard“ je završio u Skoplju, gde ga je neko kupio. Moj prijatelj ga je otkupio za mnogo novca. Zaista je vredna mašina, ne može mnogo njih da priušti sebi takav luksuz. Taj prijatelj je video moje automobile koje sam uradio. Zamolio me je da mi ostavi da sredim i taj Titov automobil. Već treću godinu radim tu zver. Velika je muka jer sam počeo sve iznova. Nabavljao sam delove iz Amerike. Sada sam došao do farbanja - ispričao je svojevremeno Bojanić za Kurir.

foto: Privatna arhiva

Miloš je već 20 godina kolekcionar oldtajmera, koje kupuje na sajmovima u Švedskoj i Americi. Najviše novca i vremena za sređivanje potrošio je na „kadilak“ iz 1959. i dva modela „volva“. Miloš ih je posle kupovine restaurirao i njihove vrednosti sada su neprocenjive.

foto: Privatna arhiva

- Pre dve decenije u Švedskoj sam kupio dva „volva“ i tad sam se zaljubio u taj zanat. Jedan sam prodao, jedan zadržao. Kasnije sam uzeo „kadilak“ iz 1959. Nakon toga sam kupio „kadilak“ iz 1963. i tada sam ga rastavio u paramparčad i krenuo da ga sređujem. Gledao sam strane emisije i to me je inspirisalo. Uložio sam mnogo, ali dobro zarađujem od toga - ispričao je tada pevač.

foto: Privatna arhiva

Pauza ZBOG KOLA SAM BATALIO PEVANJE Miloš Bojanić, otkako radi sa skupocenim automobilima, sve manje ima želju za pevanjem.

- Muzika je moj život, ali pronašao sam se u svojoj garaži. To me smiruje. Dovoljno sam u životu radio, zaradio i stvarao, sad mogu malo da uživam i batalim pevanje. Radim i sad, dosta sam tražen, ali sam to sveo na minimum - otkrio je još Bojanić.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.