SLOBODAN MILOŠEVIĆ HTEO DA UKINE SREĆNE LJUDE: Evo kako ga je Bata Živojinović UBEDIO na nastave!
Foto: Printskrin / Youtube

USPEO JE!

SLOBODAN MILOŠEVIĆ HTEO DA UKINE SREĆNE LJUDE: Evo kako ga je Bata Živojinović UBEDIO na nastave!

Uspeo je u tome!

Objavljeno: 11:45h

Na današnji dan davne 1933. godine rođen je jedan od najslavnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca Velimir Bata Živojinović.

Velikog glumca srpska publika može ponovo da gleda svale večeri na RTS u još jednoj reprizi popularne serije "Srećni ljudi".

Ono što je zanimljivo, a što mnogi danas ne znaju je da, iako su mnogi mislili da devedesetih neće biti nastavljeno emitovanje zbog odlaska dve glavne glumice Tanje Bošković i Dubravke Mijatović, seriju je želeo da skine s ekrana Slobodan Milošević.

Predsednika Srbije da promeni odluku nekako je ubedio upravo Bata Živojinović, koji je tumačio lik Aranđela Golubovića.

foto: Printscreen

- Kad danas gledate „Srećne ljude“, vidite da je to jedna gorka slika društva; tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod - pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano „odeljenje deviznih štediša“. Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju „Srećni ljudi“. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: „Aranđele, neka ide“ - zapisao je scenarista serije Siniša Pavić u svojoj monografiji.

Serija „Srećni ljudi“ imala je 70 epizoda, a ostaće upamćena i po pesmi koji su pevali na tekst Ljiljane Pavić tadašnje velike zvezde Ekstra Nena i Boba Stefanović.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.