DVA NAJBOLJA PEVAČA UJEDINILA GLASOVE: Nostalgični DUET kakav odavno nismo čuli, bez AUTOTJUNA, bez SEPAREA I DROGE
Kiki i Alen, Foto: Printscreen

STARA DOBRA MUZIKA

DVA NAJBOLJA PEVAČA UJEDINILA GLASOVE: Nostalgični DUET kakav odavno nismo čuli, bez AUTOTJUNA, bez SEPAREA I DROGE

Rock muzičar, kompozitor, tekstopisac i aranžer Zoran Kiki Lesendrić, frontmen "Pilota" i pevač Alen Islamović, jedan od najboljih muških vokala sa prostora bivše Jugoslavije, snimili su i objavili spot za duetsku pesmu "Jedino".

Objavljeno: 13:27h

Kiki i Alen su rock zvezde, koje traju već skoro 40 godina i ne postoji festival i grad u regionu u kome nisu nastupali. Jedan drugog veoma cene i zato već dugo imaju želju da sarađuju, što su napokon i ostvarili. Numera „Jedino“ je nešto posebno i odskače od pesama koje je Kiki snimao sa Pilotima i zato je odlučio da ovu nežnu i emotivnu pesmu obogati snagom Alenovog vokala, koji je jedan od retkih, pravih rock vokala na ovim prostorima. Kiki je autor teksta, muzike i aranžmana, a pored „Pilota“ u pesmi se pojavljuju i gudači, kao i prateći vokali Olga Popović i Leontina Vukomanović, što je pesmi dalo neku posebnu dimenziju. Spot je snimljen u kultnom restoranu Polet, koji neguje samo dobru muziku i čuva uspomene na zlatno doba rock’n’rolla na ovim prostorima.

Alen je prezadovoljan pesmom i zato će se ona naći na njegovom novom albumu koji objavljuje ovih dana, a potom i na Kikijevom albumu koji će izaći u oktobru. Frontmen "Pilota" trenutno završava snimanje 19 novih pesama, a tokom leta će odlučiti koje pesme će se pojaviti na novom albumu. Po objavljivanju albuma, Kiki planira veliku regionalnu turneju, na kojoj će Alen biti jedan od gostiju, a i tokom ovog leta će imati zajedničke nastupe.

foto: Privatna arhiva

Kiki Lesendrić je čuveni autor predivnih, dirljivih pesama za sva vremena, ali za pesmu „Jedino“ kaže da dugo nije napisao ovakvu pesmu.

- Inspiracija za pesme je uvek ljubav. Sve u životu je slučajno i odvija se po nekom redu koji ne možemo da kontrolišemo. Naš život, spajanja i razdvajanja su delovi nekog univerzuma. Zaljubiš se, odljubiš se, neko ti pobegne, ode, a ti onda od toga praviš piramidu – rekao je Kiki.

Muzičari poručuju da muzika ne poznaje ni granice, niti izdanja i da je bitno da se dopadne ljudima, a najvažnije je da se dopada njima.

Spot možete da pogledate OVDE


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.