AMERI HOĆE DA NAM OTMU EVOROVIZIJU? Cilj je da se 2021. godine takmičenje održi u SAD!
Najavljeno je da će u finalu ovogodišnjeg Evrosonga pevati Madona, Foto: Printscreen Youtube

najveći tv šou na planeti

AMERI HOĆE DA NAM OTMU EVOROVIZIJU? Cilj je da se 2021. godine takmičenje održi u SAD!

Večeras je u Tel Avivu drugo polufinale, a u nedelju finale, kada će nastupiti 26 finalista, među kojima je i predstavnica Srbije Nevena Božović

Objavljeno:

Naprestižnija evropska muzička manifestacija "Pesma Evrovizije", koja se ove nedelje održava u Tel Avivu mogla bi uskoro stići u SAD.

Naime, dok obožavaoci s nestrpljenjem očekuju dolazak pop ikone Madone koja će, kako je najavljeno, gostovati u finalu ovogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije 18. maja, Evropska radiodifuzna unija (EBU) je postigla sporazum s međunarodnom produkcijskom kompanijom Akademijom Brajan (Brian Academy) kojim se otvara mogućnost da se takmičenje organizuje u Americi. Potom je najavljeno da je cilj da se prvo takvo nadmetanje održi 2021. godine, preneli su izraelski mediji.

foto: Printscreen Youtube

Izvršni supervizor Evrosonga Jon Ola Sand izjavio je da je to jedinstven događaj, da se nadmeću predstavnici više od 40 zemalja i da ga posmatra skoro 200 miliona gledalaca.

Vreme je za Evrovizju da ide u Ameriku da dopre do još više gledalaca", rekao je Sand.

Izvršni i kreativni direktor Brajan akademije Piter Setman tvrdi je da je, izuzimajući sportske događaje, Evrosong najveći TV šou na planeti, da ujedinjuje kontinent i omogućava svakome da glasa, kao i da on jedva čeka da predstavi, kako je rekao, "to divno takmičenje najvećem TV tržištu u svetu".

Ove godine na Evroviziji se nadmeću pevači iz 41 zemlje. Večeras je drugo polufinale, a u nedelju finale, kada će nastupiti 26 finalista, a među njima i predstavnica Srbije Nevena Božović.

Bonus video

(Espreso.co.rs/agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.