MUŠKARCI U SRBIJI U STRAHU OD INTERNET PREDATORA: Godinama skuplja snimke i fotografije, a sada ih REDOM OBJAVLJUJE
Foto: Pixabay

skandal!

MUŠKARCI U SRBIJI U STRAHU OD INTERNET PREDATORA: Godinama skuplja snimke i fotografije, a sada ih REDOM OBJAVLJUJE

Internet predator koji stoji iza objavljivanja obnaženih fotografija slavnih sportista, poseduje bogatu kolekciju eksplicitnih slika i snimaka na kojima se nalaze pripadnici domaćeg džet-seta, ali i anonimni muškarci

Objavljeno:

Sumnja se da se ovaj sajber manijak sakupljanjem materijala u tajnosti bavio nekoliko godina, da bi sada, iz nepoznatih razloga, počeo da ga objavljuje.

Iako je Tviter nalog na kojem su juče osvanuli intimna fotografija rvača Davora Štefaneka, kućni video košarkaša Nikole Kalinića i nage slike poznatog stomatologa - sada prazan, pretpostavlja se da podmukli predator poseduje na stotine fotografija i snimaka koje prete da unište reputacije, ali i privatne živote, muškarca u Srbiji.

Predater slao dokaz "bogate" kolekcije

Prema saznanjima "Blica", jedna od žrtava je, nakon što je prevarena dobila prinstkrin kompjuterskog ekrana na kome su bile jasno vidljive ikonice desetina snimaka različitih muškaraca u intimnim situacijama. Među tim muškarcima je, prema njenim navodima, bilo i poznatih ličnosti iz Srbije.

foto: Profimedia

Međutim, i dalje nije poznato na koje sve načine ovaj predator dolazi do materijala koje objavljuje. Slučaj sa slikama beogradskog stomatologa, koje su internetom kružile i pre više od godinu dana, dokazuje da prikuplja i već postojeće fotografije, ali se ne isključuje mogućnost da eksplicitni sadržaj iznuđuje služeći se dobro smišljenom prevarom.

Izvesno je i da su neki od snimaka došli u posed ove osobe nakon što je žrtva izgubila telefon, što samo ukazuje na sistematičnost i sablasnu posvećenost internet predatora.

Lažni nalog zgodne plavuše

Naime, kako saznajemo, u pojedinim slučajevima sajber predator otvarao bi lažni nalog na kome bi se predstavljao kao zgodna plavuša. Putem tog profila plavuša je mamila svoje žrtve tako što im je slala svoje golišave fotografije i snimke, a za uzvrat tražila njihove. Kada bi pridobila njihovo poverenje, usledila bi razmena eksplicitnog materijala.

foto: Giphy

Anonimni napasnik, za koga čak nije sigurno ni da li je muško ili žensko, imao je nekoliko potpuno "razrađenih" profila na društvenim mrežama, koje je koristio kako bi dokazao da se iza njih krije "prava" osoba. Ti profili bili su toliko dobro osmišljeni i uverljivi, da žrtve nisu mogle ni da posumnjaju da se radi o prevari, a on je na njima koristio fotografije osoba iz inostranstva koje je pronalazio takođe na društvenim mrežama.

Takođe, još nije utvrđeno da li se iza "devojke" koja je mamila žrtve, mahom zgodne poznate ličnosti muškog pola, ali i anonimne gradske momke i sajber predatora koji slike potom objavljuje na internetu krije ista osoba, ili je u pitanju nekoliko povezanih ljudi.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.