SVI SU VOLELI NJEGOVU MUZIKU, A UMRO JE SAM I ODBAČEN: Nije krio da je HIV pozitivan, ali je ostao bez IGDE IKOGA!
Ivica Vdović zvani Vd bio je jedna od ikona jugoslovenskog roka, Foto: Prinscreen

tuga

SVI SU VOLELI NJEGOVU MUZIKU, A UMRO JE SAM I ODBAČEN: Nije krio da je HIV pozitivan, ali je ostao bez IGDE IKOGA!

Najveći od najvećih, po mnogima, bio je beogradski bend "EKV"

Objavljeno:

Osamdesetih godina prošlog veka Jugoslaviju je preplavio novi muzički pravac koji su kritičari nazvali "Novi talas" . Ova vrsta muzike budila je bunt mladih , a tematika o kojoj je govorila je bila nešto novo na ovim prostorima!

Najveći od najvećih, po mnogima, bio je beogradski bend "EKV". Iako danas nije prva asocijacija na kultni bend, Ivica Vdović zvani Vd bio je jedna od ikona jugoslovenskog roka i, prema nekima, čovek koji je stvorio "EKV" kakav znamo.

foto: Printscreen

Nažalost, Vd je bio i prva službeno registrovana HIV pozitivna osoba bivše Jugoslavije. Kada je jednom prilikom govorila o Vdoviću, velika prijateljica "EKV"-a Sonja Savić rekla je da mu je Beograd odmah okrenuo leđa i da su ga ljudi zbog bolesti masovno izbegavali, piše index.hr. Legendarna glumica tvrdila je da je Vdović bio najvažnija osoba "EKV"-a i čovek koji je stvorio Milana Mladenovića. Vd je stvorio i Margitu Stefanović, jer ju je on doveo u bend dok mu je bila devojka.

Zbog svoje bolesti, Vd je napustio grupu jer su mu vremenom svirke postale previše naporne. Umro je u Beogradu 1992. godine, od AIDS-a.

Sonja Savić je u jednom intervjuu rekla da je nakon smrti Ivice Vdovića ona saopštila tužnu vest njihovom prijatelju Darku Rundeku.

- Kada me je pitao kako je umro, rekla sam da je samo pao sa kreveta u nekakvoj infektivnoj kesi koju niko nije hteo da podigne - u suzama je rekla glumica, a Rundek joj je navodno odgovorio: - Živeo je i umro kao anđeo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.