MALO KO ZNA DA JE IRFAN MENSUR PROMENIO PREZIME! Ovako se zaista preziva glumac i nije ni ČUDO ŠTO GA JE PROMENIO
Irfan Mensur, Foto: Printscreen

ISTINA

MALO KO ZNA DA JE IRFAN MENSUR PROMENIO PREZIME! Ovako se zaista preziva glumac i nije ni ČUDO ŠTO GA JE PROMENIO

Irfan Mensur, poznati filmski, televizijski i pozorišni glumac i reditelj, rođen je u Sarajevu pre tačno 67 godina, dok danas živi u Beogradu.

Objavljeno:
  • 3

Iza sebe ima dva braka, sa bivšom manekenkom Ljiljanom Perović i koleginicom Srnom Lango, kao i dva sina.

Poznat je po zavidnoj i dugogodišnjoj karijeri ali njegov privatni život je daleko interesantniji. Rođen je u Sarajevu kao Irfan Kurić. Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa dok mu je majka Nada Wasche potomak grofovske prodice Alaupović. S majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, a majka hrišćanka.

foto: Dragan Kadić

Nakon razvoda roditelja odlazi iz Sarajeva što doživljava veoma traumatično i teško podnosi godine provedene u Nišu kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković. Međutim, Mima je bila glumica, pa se preko njenih prijatelja zainteresovao za glumu i odlučio da upiše Akademiju.

Kada je maturirao preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je promenio prezime Kurić u Mensur, po očevom imenu. U jednom intervjuu je izjavio da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio jednu novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu nameru i da se nisu protivili tome.

foto: Printscreen

Nakon završetka Akademije bio je produktivan i angažovan kako na filmu i televiziji tako i u pozorištu pa se većina njegovih ostvarenja sada već smatra antologijskim.

Poslednjih godina posvećen je pedagoškom radu, a bez sumnje studentima može dosta toga da prenese i kada je o glumi reč ali i jedno veliko životno iskustvo koje doprinosi njegovoj novoj uspešnoj karijeri.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media