KOMUNISTI GA PROGNALI : Kad se vratio ODUZELI MU PASOŠ! Ali ništa nije moglo da smanji njegovu popularnost
Odlikovan Tozovac, Foto: Printscreen, RTS

krenulo mu

KOMUNISTI GA PROGNALI : Kad se vratio ODUZELI MU PASOŠ! Ali ništa nije moglo da smanji njegovu popularnost

Žene su ga u mladosti baš volele

Objavljeno: 21:46h

Pevač Predrag Živković Tozovac odlikovan je zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u kulturnoj delatnosti, posebno muzičkoj, a odlikovao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

foto: Printscreen, RTS

Tozovac je rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu, a nadimak je dobio baš od oca Svetozara-Toze Živkovića. Otac Toza je u to vreme bio čuveni harmonikaš i držao je kafanu u Mataruškoj banji, gde je mali Predrag provodio često svoje vreme slušajući stare narodne pesme.

Pored harmonike, naučio je da svira bubnjeve i trubu. Prve singlove je snimio 1965. (Olistala šuma, Oči su ti tugom prelivene, Kad povedem kolo moje, Jesen stigla i u naša sela).

Postaje poznat 1967. godine pesmom za singl ploču (pesma Miće Milutinovića) Ispod lipe, kraj potoka. Iste godine snima četiri singla u duetu sa Silvanom Armenulić (Devojčice garava).

#mudrostdana #tozovac ?

A post shared by San Debelih Žena (@sandebelihzena) on

Njegova velika popularnost počinje 1971. godine, kada pobeđuje na Pesmi leta kompozicijom Mirjana. Sledeće godine opet pobeđuje pesmom Oči jedne žene i potvrđuje status najpopularnijeg pevača. Godine 1972. peva pesmu Jeremija, koju tadašnje komunističke vlasti svrstavaju u četničke pesme, zbog čega biva prinuđen da se skloni kod prijatelja u Nemačku. Nakon 2 godine vraća se u Srbiju, vlasti mu oduzimaju pasoš, ali Tozovac ostaje miljenik publike i nastavlja da peva.

foto: Printscreen / Instagram

Žene su ga u mladosti baš volele, bio je veoma popularan, a i Tozovac je voleo lepši pol i bio ga je glas velikog zavodnika.

Bonus video

VELJKOVA BIVŠA NA DAN ZALJUBLJENIH POKAZALA TRUDNIČKI STOMAK I OTKRILA POL BEBE! Prošle godine se udala za fudbalera, a ove po prvi put postaje MAJKA!

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.