ĐULE VAN GOG O NAJPOTRESNIJOJ PRIČI IZ SVOG DETINJSTVA: Drhtao sam od STRAHA okružen nevidljivim drugarima! (FOTO)
Zvonimir Đukić Đule, Foto: Kurir

NOĆNA AVANTURA

ĐULE VAN GOG O NAJPOTRESNIJOJ PRIČI IZ SVOG DETINJSTVA: Drhtao sam od STRAHA okružen nevidljivim drugarima! (FOTO)

Prve samostalne korake bez roditeljskog nadzora učio je tokom letnjih raspusta

Objavljeno: 22:20h

Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gog, kroz život korača dostojanstveno i nenametljivo, zaustavljajući se uvek na onim mestima na kojima ga čekaju novi izazovi.

Rođen je 1963. godine, a davno je nastala njegova odluka da svoj životni put krči noseći u ruci muziku kao jedino oružje.

Prve samostalne korake bez roditeljskog nadzora učio je tokom letnjih raspusta, kada je kao adolescent krstario Evropom s drugarima i bratom.

"S mojih 13 godina krenuli smo Ljuba i ja u Englesku na tromesečnu letnju školu, a već naredne godine usudio sam se da krenem sam, stopom do Istre, pa onda od Istre, legendarnom "Liburnijom" do Splita, spavajući među konopcima na krmi velike lađe, s vokmenom i slušalicama na ušima, pod vedrim zvezdanim nebom Jadrana, gledao sam zvezde padalice i zamišljao želje. Iz Splita sam brodom stigao do Brača, a onda od Supetra sa ogromnim ruksakom na leđima krenula je moja noćna avantura, s namerom da peške stignem do Bola i tako očeličim hrabrost", priča Đule, a onda nastavlja:

Van Gog
Van Gog foto: Glossy/Privatna arhiva

"U prvi mah pomislio sam kako je ta zamisao dobar izbor, sve dok me u jednom trenutku nasred ostrva nisu zagrlili noć, strah i nemoć. Oko mene se pružala kratko ošišana divljina, ispred je bilo crno more, a iznad mene pun mesec koji je svoj sjaj prosipao po dalekoj vodi. Senke su igrale na svakom koraku oko mene, a ja sam drhtao od straha okružen „nevidljivim drugarima“ koji su lelujali po mraku. Sa ove distance, radostan sam što mi se ogroman strah dogodio u tako romantičnom okruženju, s druge strane, precenio sam svoju spremnost i zaboravio onu Andrićevu „Izdrži sa osmehom stjuardese koja zna da na avionu nešto nije u redu“! Eto, još jedna u nizu naučenih lekcija na sopstvenoj koži koštala me je, na svu sreću, samo stresa - priča muzičar i nastavlja da evocira svoje uspomene.

Bonus video

POTPUNI OBRT U SLUČAJU PREBIJANJA LOKE Tužilaštvo nema dokaza protiv Raste (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.