IMA JEDAN SVIJET: Ovu pesmu svi pevaju u muzičkim takmičenjima, a znate li ko je MOĆNI GLAS koji je izvodi?
Foto: Printscreen / Instagram

Nekad i sad

IMA JEDAN SVIJET: Ovu pesmu svi pevaju u muzičkim takmičenjima, a znate li ko je MOĆNI GLAS koji je izvodi?

Započela je karijeru kao prateći vokal, a od 1984. nastupa samostalno.

Objavljeno:

Pop pevačica iz Hrvatske, Zorica Kondža, otpevala je pesmu "Ima jedan svijet", koja je i danas omiljena nekome, a spada i među najlepše jugosolovenske pesme.

Zorica je muzičku karijeru započela kao prateći vokal, pa je snimala za Mišu Kovača, Nedu Ukraden i Olivera Dragojevića. Krajem 70-ih i početkom 80-ih nastupala je sa nekoliko bendova, uključujući i Stijene, sa kojima je objavila četiri albuma, uključujući i pesmu "Ima jedan svijet" 1982. godine koju i dan danas mnogi vole i pevaju. Od 1984. nastupa samostalno.

Danas živi u Splitu, a i dalje ima moćan vokal zbog čega ćete se od njenog glasa ponovo naježiti.

Pevačica koja je svoj muzički put počela krajem sedamdesetih godina u grupama ST, Novi dan, Pirati i Stijene danas kaže da želi da se vrati korenima, odnosno rokenrolu.

– Dok pevam numere koje sam pevala na svojim počecima imam jedan lep osećaj prihvatanja. To je baš kao nekad, kada sam se tek probijala na scenu i imala osećaj da me publika prihvata. Sada me prihvata jedna nova generacija, a oni koji se sećaju kako je to zvučalo osamdesetih ponovo se raduju zahvaljujući tim pesmama - rekla je ona svojevremeno medijima.

Bonus video

PARA NA PARU IDE! Selma i Lukas napravili LOM, evrići samo leteli!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.