BIO JE U LOGORU, ŽENA GA JE IZDALA I OTIŠLA U AMERIKU, A ONDA JE DOŽIVEO KLINIČKU SMRT: Glumca život nije mazio
Vlasta Velisavljević imao je težak život, Foto: Printscreen/ RTS

TUŽNA PRIČA

BIO JE U LOGORU, ŽENA GA JE IZDALA I OTIŠLA U AMERIKU, A ONDA JE DOŽIVEO KLINIČKU SMRT: Glumca život nije mazio

Kao student treće godine Akademije dramskih umetnosti odveden je najpre u zatvor na Banjicu, a potom na Goli otok

Objavljeno:

Vlasta Velisavljević je jedan od najboljih srpskih glumaca, ali malo ko zna da je njegova životna priča toliko tužna i uzbudljiva da bi od nje mogao da se napravi neki dobar holivudski film.

U svom životu bio je zatočenik komunističkog i nacističkog logora, doživeo je kliničku smrt i pogrešnu dijagnozu raka, ali i izdaju supruge, kojoj nikada nije oprostio.

Doajen srpskog glumišta prvo je bio u nacističkom logoru u Nemačkoj, iz kojeg je uspeo da pobegne 1944. Umalo da završi u gasnoj komori, ali samo jedno ga je spasilo.

foto: Printscreen/ RTS

- Spaslo me je to što sam bio mlad i zdrav jer su me, umesto da me pošalju u gasnu komoru, nacisti koristili kao radnu snagu u fabrici granata i oružja u Dortmundu. Jedan od majstora u toj fabrici uzeo me je za svog pomoćnika. Dao mi je nemačku propusnicu, koja mi je, kad sam već pobegao iz logora, pomogla da se preko Minhena najpre dočepam Zagreba, a onda Zemuna i Beograda - ispričao je Vlasta Velisavljević.

Kao student treće godine Akademije dramskih umetnosti odveden je najpre u zatvor na Banjicu, a potom na Goli otok. Tamo je proveo tri godine.

foto: Dragana Udovičić

- Na moju su ženu tih godina vršili pritisak da me se odrekne. I odrekla me se. Ali me je i čekala, misleći da ću razumeti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali. Kako da nastavimo? To ne može. Ako vas neko u najtežem trenutku izda, ako vas se odrekne, onda ne vredi, gotovo je! Nisam hteo da joj oprostim - ispričao je glumac, koji kaže da su oko njega bile žene koje su pristajale na teške uslove, ali se nisu odricale svojih muževa.

Njegova supruga se nakon svega ponovo udala i sa tim čovekom je otišla u Ameriku. Sa njom ima i ćerku koja je, kada je stasala, zbog teške situacije otišla u Ameriku za majkom gde i danas živi sa njegovim unucima.

Vlasta je tokom života doživeo i kliničku smrt, a doktori su mu greškom dijagnostikovali i rak, te kasnije utvrdili da su te prognoze bile pogrešne.

Bonus video

SOFIJA SE ODREKLA OCA I NJEGOVOG PREZIMENA: Željko Šašić otkrio sve o odnosu sa ćerkom, a onda spomenuo Lukasa i Sonju

(Espreso.co.rs/ Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.