ESPRESO NA KONCERTU RASTE! Plejbek smo još i nekako preživeli, ali kad smo shvatili OVU ČINJENICU, ozbiljno smo se SMORILI
Foto: Printscreen

recenzija

ESPRESO NA KONCERTU RASTE! Plejbek smo još i nekako preživeli, ali kad smo shvatili OVU ČINJENICU, ozbiljno smo se SMORILI

Stefan Đurić Rasta neosporno je trenutno jedan od najpopularnijih muzičkih izvođača i producenata na ovim prostorima, stoga i ne čudi što je odlučio da svoju dosadašnju karijeru kruniše koncertom u Beogradskoj areni

Objavljeno: 15:52h
Lidija Stoisavljević

Ispostavilo se da je to pun pogodak, s obzirom na to da je Arena bila krcata. Obećan je spektakl, a da li je to ispunjeno?

Mnogi negativno komentarišu pevanje na plejbek. Meni to nije bilo iznenađenje. Rastina muzika i nije muzika koju stvaraju muzički instrumenti, pa da može iza sebe da ima bend koji će ga pratiti, a on da peva uživo. On koristi autotjun i ostale kompjuterizovane efekte koji se ne mogu izvesti pevanjem uživo. Zapravo, bilo bi čudno da je bilo drugačije.

Negativna iznenađenja za mene su bila nešto drugo. Prvo je to da sam bila među najstarijima u publici, a imam 25 godina. Nisam imala pojma o tome da su Rastina većinska publika deca koja idu u osnovnu i srednju školu, a bilo je i mlađih – devojčice za koje ne bih rekla da imaju više od 5 godina. Jedan klinac je čak bio u fan pitu s nogom u gipsu i sve vreme je đuskao. Roditelji su ih uredno doveli na koncert da slušaju pesme o „seks laboratoriji“, „krevetu koji je teritorija za stvari koje rade odrasli“, „gudri, rizli i duvanu“ itd. Zar nije malo prerano? Rasta s tim nema veze, da se razumemo.

Drugo negativno iznenađenje mi je izostanak Ane Nikolić, Rastine supruge. Iskreno, najviše sam se radovala njenom gostovanju na koncertu, koje se nije desilo. On je njen suprug i otac njenog deteta, imaju nekoliko zajedničkih dueta, te je bilo logično da će nastupiti zajedno s njim i na taj način mu pružiti podršku. Uostalom, i sama je krenula na treninge kad je najavljen datum koncerta kako bi svoju liniju dovela do savršenstva. Da li Ana nije dostigla željenu kilažu ili je posredi nešto drugo, nije mi poznato. Poznato mi je samo to da su njihove duetske pesme izvedene tako što je išao plejbek bez njenog prisustva na bini. Dakle, nepotpuno i pomalo razočaravajuće. Na pitanje gde je Ana, moj izvor je kratko odgovorio: „U loži, ljulja bebu.“

Veliki minus kod mene za nju, jer koliko god da nisi zadovoljna svojim trenutnim izgledom, publika te voli zbog tvojih pesama, energije i onog čime si zaslužila njenu ljubav tokom prethodnih godina.

Ana je izostala, ali nisu Cobi, Cvija i Elena Kitić, koji sarađuju s Rastom. Svi oni su, zajedno s Rastom uspeli da dovedu atmosferu do usijanja. Sve u svemu, ovo nije bio klasičan koncert. Ovo je bila jedna velika žurka, što sam i očekivala, a verujem da je tako i zamišljeno.

Na skali od 1 do 10, moja ocena je 7. Da nisam bila toliko umorna i da je Ana izašla na binu, ocena bi sigurno bila viša.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.