SRPSKI GLUMAC LJUPČE BIO JE ARKANOV RATNI DRUG, dogurao je do čina pukovnika, a onda je PREMINUO ZA VREME SERIJE! (FOTO)
Foto: Printscreen

da li ga znate?

SRPSKI GLUMAC LJUPČE BIO JE ARKANOV RATNI DRUG, dogurao je do čina pukovnika, a onda je PREMINUO ZA VREME SERIJE! (FOTO)

U glumačke vode otisnuo se nakon penzionisanja u vojsci

Objavljeno: 09:34h

Glumac Ljupče Lazarovski u seriji "Vratiće se rode" tumačio je lik Mikija Nosonje, kontroverznog biznismena i najvažnijeg poslovnog partnera jednog od glavnih junaka serije Duleta Pacova, koga je igrao Srđan Todorović.

Lazarovski se u glumačke vode otisnuo nakon penzionisanja u vojsci, gde je radio nakon diplomiranja na Vojnoj akademiji 1983. godine. Prvo je službovao u Valjevu, a zatim u Beogradu u zaštitnoj jedinici. Kasnije je u komandi Prve armije bio zadužen za sport i fizičku kulturu.

Po formiranju specijalnih jedinica Vojske SRJ, kasnije Vojske SCG, nastavlja službu u 72. Specijalnoj brigadi Vojske Srbije i Crne Gore u kojoj je u velikoj meri doprineo unapređenju obuke, a pred kraj službe radio je na razvoju, osposobljavanju i opremanju specijalnih jedinica Vojske Srbije i Crne Gore.

U toku službe nekoliko puta je nagrađivan, pohvaljivan i vanredno unapređen u čin pukovnika. Nakon penzionisanja ostavio je dubok trag u Vojsci, posebno u specijalnim jedinicama Vojske, a bio je i "ratni drug" vođe tigrova Željka Ražnatovića Arkana.

Ljupče u ulozi Mikija Nosonje
Ljupče u ulozi Mikija Nosonje foto: Printscreen

Ljupče je preminuo od posledica srčanog udara u hotelu „Moskva“ gde se snimala jedna od epizoda serije. Pozlilo mu je tokom snimanja, a posle pregleda na Vojnomedicinskoj akademiji glumac se vratio u hotel, gde je kasnije i preminuo.

Smrt kolege veoma je potresla celu ekipu, jer je, kako se pričalo, bio veliki prijatelj, čovek koji im je uvek nesebično pomagao. Njegovi prijatelji rekli su da je, po duši i ubeđenju, bio sportista, čovek širokog duha i velikog entuzijazma.

Glumci su ga prihvatili kao ravnopravnog kolegu, a imao je samo 47 godina kada je preminuo. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke.

Bonus video

Branislav Lečić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.